Με την ευκαιρία της 30ης επετείου από την πρώτη παρατήρηση κρουσμάτων HIV και AIDS το «San Francisco AIDS foundation» τοποθέτησε μια γιγαντιαία κόκκινη κορδέλα στον ένα από τους δύο λόφους Twin Peaks στο San Francisco.

Στις 5 Ιουνίου θα εορταστεί μια θλιβερή επέτειος. Φέτος συμπληρώνονται τριάντα έτη από τη στιγμή την οποία το αμερικάνικο ομοσπονδιακό κέντρο  ελέγχου νοσημάτων δήλωσε  την παρατήρηση ενός άτυπου είδους πνευμονίας, το οποίο μόλις είχε «χτυπήσει» πέντε ομοφυλόφιλους στο Los Angeles. Η ανακοίνωση επικαλέσθηκε τότε μια καιροσκοπική μόλυνση εξαρτώμενη σε μια ασθένεια που θα βαπτιστεί μερικούς μήνες αργότερα «AIDS».

Για να θυμίσει τις συνέπειες της που η επιδημία έχει προκαλέσει και προκαλεί ακόμη,  εκατό εθελοντές του «San Francisco AIDS foundation» τοποθέτησαν μια κόκκινη κορδέλα 4.500 τετραγωνικών μέτρων, διεθνές σύμβολο της αλληλεγγύης με τους φορείς και ασθενείς και προς τα θύματα του ιού.

Το διεθνές σύμβολο της αλληλεγγύης με τα θύματα του HIV κρέμεται πάνω από την πλευρά είναι του ενός των λόφων Twin Peaks της πόλης.

  

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]