Μετά το Άμστερνταμ και το Βερολίνο η Βαρκελώνη απέκτησε το δικό της μνημείο προς τιμή των ΛΟΑΤ θυμάτων καθώς και προς τιμή όσων μελών της ΛΟΑΤ κοινότητας έζησαν διωγμούς  κατά το δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Τα εγκαίνια έγιναν στις 20 Μαρτίου 2011 από τον σοσιαλιστή δήμαρχο της πόλης Jordi Hereu, ο οποίος στο λόγο του ανέφερε ότι η Βαρκελώνη, πριν ακόμα ψηφιστεί ο νόμος για τους γάμους μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου το 2005, ήταν μια πόλη η οποία στήριζε τη ΛΟΑΤ κοινότητα και μια πόλη κατά της ομοφοβίας, πριν σημειώσει ότι όμως υπάρχουν ακόμα πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν ιδιαίτερα για την καθημερινή ζωή των ΛΟΑΤ πολιτών και την ισότιμη αναγνώριση τους από την κοινωνία.

Την τελετή συνόδεψε μουσικά η χορωδία των Barcelona Rainbow Singers. ( ακολουθεί βίντεο παρακάτω )

Στο Antivirus στο τεύχος 36, με αφορμή  την 27η Ιανουαρίου, μέρα μνήμης για τα θύματα του ολοκαυτώματος κάναμε ένα ειδικό αφιέρωμα στα Ροζ  Τρίγωνα, ή αλλιώς τους ομοφυλόφιλους κατά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο που μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης.

 

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]