Η συμβολή της ΛΟΑΔ κοινότητας στην αμερικάνικη ιστορία εφεξής θα ενσωματωθεί στη διδασκαλία στα σχολεία της Καλιφόρνια.

Χωρίς να υποκύψει στις διάφορες πιέσεις, ο δημοκρατικός κυβερνήτης της Πολιτείας της Καλιφόρνια, στις ΗΠΑ, Jerry Brown ( στη φωτογραφία ) , δημοσίευσε χθες σχετική ανακοίνωση για το νέο νόμο. Η Καλιφόρνια είναι η πρώτη πολιτεία των ΗΠΑ η οποία θα διδάσκει στα σχολεία της τη συμβολή της ΛΟΑΔ κοινότητας στην Αμερικανική ιστορία.

Ο νόμος, ο οποίος έλαβε τη στήριξη του γερουσιαστή Mark Leno, είχε ψηφιστεί τον περασμένο Απρίλιο, Παρόμοιος νόμος είχε ψηφιστεί και το 2006 αλλά ο τότε κυβερνήτης Arnold Schwarzenegger, είχε αντιτάξει το νόμο με βέτο του.

«Η ιστορία οφείλει να είναι τίμια. Αυτό το κείμενο τροποποιεί τους υπαρκτούς νόμους που απαγορεύουν τη διάκριση μέσα στην εκπαίδευση, και συμβάλει σημαντικά, ώστε όλοι οι Αμερικανοί  όλων των οριζόντων να  είναι παρόντες μέσα στα βιβλία ιστορίας. Ο νόμος αυτός είναι ένα σημαντικό βήμα μπροστά για την Πολιτεία μας», δήλωσε ο κυβερνήτης Brown σε σχετικό ανακοινωθέν.

Το κείμενο κάνει όχι μόνο μια θέση μέσα στα βιβλία  ιστορίας στους αγώνες για τα δικαιώματα της ΛΟΑΔ κοινότητας, αλλά επίσης των ανάπηρων προσώπων. Απαγορεύει επιπλέον στους καθηγητές οποιαδήποτε διάκριση αυτών των ομάδων στα πλαίσια της διδασκαλίας τους.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]