Το Pride της Μόσχας, το οποίο οι αρχές είχαν απαγορέψει βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη.

Βέβαια δεν άργησαν τα επεισόδια μεταξύ της ΛΟΑΔ κοινότητας που συμμετέχει στο pride και ακραίων στοιχείων. Η αστυνομία έχει παρέμβει και συλλάβει αρκετούς ΛΟΑΔ ακτιβιστές.

Μεταξύ των όσων έχει συλλάβει η αστυνομία της Μόσχας, βρισκονται ο Γάλλος Louis-Georges Tin, ιδρυτής της παγκόσμιας ημέρας κατά της ομοφοβίας,  ο Αμερικάνος ακτιβιστής  Dan Choi και ο Βρετανός Peter Tatchell.

Ο Dan Choi ενημερώνει συνέχεια τον λογαριασμό του στο twitter με όσα συμβαίνουν στα κρατητήρια στη Μόσχα.

Το antivirus θα ενημερώνει το άρθρο αυτό με νέα κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]