Ο Quetzalcoatl Leija Herrer, διευθυντής του  Centre for Study and Projects on Integrated Human Development (CEPRODEHI), δολοφονήθηκε ενώ επέστρεφε στο σπίτι του στο Chilpancingo, πρωτευούσα της επαρχίας Guerrero.

Ο ακτιβιστής, ο οποίος συμμετείχε δυναμικά στη διοργάνωση της ετήσιας πορείας υπερυφάνειας της πόλης δεχόταν απειλές για τη ζωή του, για να μη διοργανώσει το pride τον Ιούνιο.

Η Kate Allen, διευθύντρια της Διεθνούς Αμνηστίας στο Ηνωμένο Βασίλειο δήλωσε : «Ο τραγικός θάνατος του Quetzalcoatl Leija Herrera αποδεικνύει ότι η ομοφοβία στο Μεξικό υπάρχει ακόμα».

Πηγή : Pink News

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]