Ο αρχιεπίσκοπος της Κολωνίας, Joachim Meisner, ( στη φωτογραφία αριστερά ) γνωστός για τις πολύ συντηρητικές απόψεις του, επέλεξε να μην επιτρέψει σε έναν θεολόγο ανοιχτά ομοφυλόφιλο το δικαίωμα να διδάσκει Καθολική θεολογία.

Ο θεολόγος David Berger ( στη φωτογραφία δεξιά ) «κατέστρεψε την εμπιστοσύνη που είχε ο αρχιεπίσκοπος στο πρόσωπο του και δε μπορεί να διδάσκει για λογαριασμό της εκκλησίας την Καθολική θρησκεία », δηλώνει το ανακοινωθέν του αρχιεπισκόπου.

Αυτή η απόφαση δεν έχει ουδεμία σχέση με την ομοφυλοφιλία του, δήλωσε εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου στα ΜΜΕ.

Το 2010, ο θεολόγος David Berger είχε υπογράψει ένα άρθρο στην εφημεδία της δεξιάς  Frankfurter Rundschau, στο οποίο μιλούσε για “παρωπίδες της Καθολικής εκκλησίας προς τους ομοφυλόφιλους”. Κατόπιν είχε μιλήσει ανοιχτά για την προσωπική του εμπειρία σε ένα βιβλίο Der heilige Schein, στο οποίο έκανε κριτική σε μέρος της εκκλησίας.

« Ο ίδιος πρόβαλε την ιδέα ότι δεν συμφωνεί με τους ηθικούς κανόνες της Εκκλησίας», είχε δηλώσει η Αρχιεπισκοπή.

Ο David Berger δήλωσε ότι είναι απογοητευμένος και ενοχλημένος σε άρθρο του στην Frankfurter Rundschau .

Ο θεολόγος δήλωσε ότι γνωρίζει μεγάλο αριθμό ομοφυλοφίλων στην υπηρεσία της Εκκλησίας, ιερείς, μελλοντικούς ιερείς καθώς και καθηγητές θρησκευτικών. «Μου είχαν δηλώσει την ευγνωμοσύνη τους για το ότι είχα μιλήσει ανοιχτά για τα όσα αισθάνονται και οι ίδιοι », δήλωσε ο Berger.

Πηγή : TETU
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]

Comments are closed.