Η γαλλική τράπεζα Crédit Agricole, θα πληρώσει πάνω από 600.000 ευρώ σε πρώην υπάλληλο της για ομοφοβική διάκριση.

Ο άνδρας που θα λάβει την αποζημίωση, είχε προσληφθεί από την τράπεζα το 1976 ως υποδιευθυντής. Ο άνδρας ο οποίος επιθυμεί να κρατήσει την ανωνυμία του, έγινε διευθυντής σε υποκατάστημα της τραπέζης, μετά εμπορικός διευθυντής, πριν γίνει υπεύθυνος επικοινωνίας και απολυθεί για “σημαντικό λάθος” το 2005.

Μια οικονομική συμφωνία είχε υπογραφεί με την τράπεζα, αλλά το πρώην στέλεχος της τραπέζης έφερε την υπόθεση σε διοικητικό δικαστήριο για ομοφοβική διάκριση και  εμπλοκή στη σταδιοδρομία του. Στην έφεση το δικαστήριο έκρινε ότι «η διάκριση και η απήχηση της στο ξετύλιγμα της σταδιοδρομίας του μισθωτού δεν έχει περιληφθεί στη συναλλαγή».
 
Εκτιμώντας ότι η ομοφοβική διάκριση αποδείχθηκε, οι δικαστές του Δικαστηρίου καταδίκασαν τη Crédit Agricole να αποζημιώσει το μισθωτό με  35.000 ευρώ για ηθικό τραυματισμό, 35.000 ευρώ για  βλάβες και 580.000 ευρώ για τον οικονομικό του τραυματισμού  «που αποτελεί εμπόδιο στο ξετύλιγμα της σταδιοδρομίας και λόγω της απώλειας των διαδοχικών δικαιωμάτων στη σύνταξη λόγω  διάκρισης».
 
Η Crédit Agricole έχει κάνει έφεση και θα ζητησει ακύρωση της απόφασης.
Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]