Πρόσφατα στο Brisbane, στην πολιτεία του Queensland της Αυστραλίας, μια διαφημιστική εταιρεία ανακοίνωνε ότι αποσύρει μια αφίσα για την προώθηση του προφυλακτικού. Μετά από λίγες ημέρες, η διαφημιστική εταιρεία ανακάλεσε την απόφαση της και δήλωσε ότι δεχόταν πιέσεις από Χριστιανικό lobby, επειδή η αφίσα απεικονίζει δύο άνδρες.

Μπορεί κάποιες διαφημιστικές καμπάνιες κατά του HIV να προκαλούν με τα δυνατά μηνύματα τους, αλλά η συγκεκριμένη διαφημιστική καμπάνια δεν το έκανε σε καμία περίπτωση. Η εικόνα δύο ανδρών να κρατιούνται από το χέρι και με ένα προφυλακτικό ενόχλησε όμως Χριστιανικές οργανώσεις.

«Η διαφήμιση διαφθείρει τους νέους », « Η καμπάνιες για τους ομοφυλόφιλους πρέπει να κυκλοφορούν μόνο εκεί που υπάρχουν ομοφυλόφιλοι»… είναι μερικά από τα εκατοντάδες μηνύματα που δέχτηκε η διαφημιστική εταιρεία για τη καμπάνια αυτή.  

Τελικά η διαφημιστική εταιρεία επέλεξε να αγνοήσει τις Χριστιανικές οργανώσεις και να τοποθετήσει την αφίσα σε πολλά σημεία της πολιτείας.

Αγαπητές μου ( λέμε τώρα, έτσι για να μη λένε ότι δεν τις αγαπώ ) Χριστιανικές ενώσεις του κόσμου, μια διαφήμιση δεν θα κάνει τους νέους να γίνουν ομοφυλόφιλοι. Ομοφυλόφιλος γεννιέσαι δεν γίνεσαι. Η ομοφοβία, το μίσος και η άγνοια όμως μεταδίδονται ευκολότερα. Ρατσιστής και ομοφοβικός γίνεσαι όμως, δε γεννιέσαι.

Πηγή : TETU

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα. Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις. Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας. E-mail : [email protected]