Ήρθε η ώρα να μιλήσουμε για τον αθλητή Jorik Hendrickx

16/02/2018
από

Ακόμα ένας αθλητής που έχει κλέψει τις εντυπώσεις τον τελευταίο καιρό είναι ο Jorik Hendrickx. Ο Jorik εκπροσωπεί το Βέλγιο ως αθλητής στο skating στους χειμερινούς Ολυμπιακούς, που πραγματοποιούνται αυτές τις μέρες στη Pyeongchang.

Ο 25χρονος Jorik ζει ως ανοιχτά gay με τους φίλους και την οικογένειά του, τα τελευταία 4 χρόνια, αλλά μόλις λίγους μήνες πριν αποφάσισε να μιλήσει δημόσια γι΄αυτό.

“Θυμάμαι να αποφεύγω τις ερωτήσεις σχετικά με τα gay δικαιώματα στη Ρωσία”, είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο Outsports.“Όχι γιατί ντρεπόμουν. Απλά δεν ήμουν έτοιμος. Τώρα είμαι εντάξει και είμαι χαρούμενος με εμένα”.

🍦👅

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jorik Hendrickx (@jorik.hendrickx) στις

Στη συνέντευξη τύπου, νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, ο Hendrickx δήλωσε ότι “με το coming out ήθελα να εμπνεύσω τους νεαρούς LGBTQ αθλητές και τις νεότερες γενιές, ώστε να βρουν το θάρρος να κάνουν το ίδιο”. 

“Δεν υπάρχει καμία διαφορά στον αν είσαι gay ή straight αθλητής. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν έχει σχέση εδώ”. Ο σεξουαλικός προσανατολισμός μου δεν με κάνει κάτι διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλο Ολυμπιονίκη. Είμαστε μια μεγάλη ευτυχισμένη οικογένεια. “




Δες και αυτό!