Τρανσφοβική φεμινίστρια έκανε δημοσκόπηση & πήρε το μάθημά της

31/01/2018
από

Η φενιμίστρια με τις τρανφοβικές απόψεις δεν περίμενε να έχει αυτά τα αποτελέσματα η έρευνά της, παρόλο που η ερώτηση που έθεσε ήταν άκρως τρανφοβική.

Ο λόγος για την Venice Allan, που έχει τον λογαριαμσό ‘@DrRadFem’ στο twitter, όπου πόσταρε την ακόλουθη ερώτηση:

“Είναι οι τρανς γυναίκες άνδρες;”

Η Allan επιβεβαίωσε την άποψή της, που ήταν ότι «Ναι, είναι» – συνοδεύοντας το ποστ με αυτήν την εικόνα:

Αλλά, το διαδίκτυο διαφώνησε.

Στην ψηφοφορία ψήφισαν 17.000 άνθρωποι. Ένα αποφασιστικό 79% διαφώνησε, λέγοντας «όχι» αιτιολογώντας την ψήφο τους με σχόλια.

Αν κι η πλειοψηφία διαφώνησε με την Allan, η ίδια δηλώνει ευτυχής που είχε τόσες πολλές ψήφους – λέγοντας στην GSN:

«Η δημοσκόπηση αφορούσε την ευαισθητοποίηση σχετικά με προτάσεις για την επικαιροποίηση του νόμου για την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και τον τρόπο με τον οποίο αυτή επηρεάζει τα δικαιώματα και την ασφάλεια των γυναικών» .

Η Allan θα ήθελε να δει έναν νόμο στο Ηνωμένο Βασίλειο για την αναγνώριση των φύλων, που να επιτρέπει την αναγνώριση της ταυτότητας φύλου των τρανς ατόμων.

«Φυσικά, η δημοσκόπηση προσέλκυσε δικαίως πολλούς ενοχλημένους ακτιβιστές, αλλά μου αρέσει το κομμάτι της διαδικτυακής διαμάχης, όσο κανείς δεν είναι καταχρηστικός» .

Ωστόσο, ο Matthew Hodson ο Διευθυντής του Εθνικού Χάρτη για το AIDS, ο οποίος ψήφισε στη δημοσκόπηση, πιστεύει ότι ήταν επιβλαβής:

«Η συζήτηση σχετικά με το αν ένα άτομο έχει το δικαίωμα να προσδιορίσει το ίδιο το φύλο του, ενώ τρανς άτομα χάνουν τη ζωή τους, μέσω της βίας, της κατάθλιψης ή του αυτοτραυματισμού, είναι μια πράξη, που δεν μπορούμε να αντέξουμε» , ανέφερε στο GSN, προσθέοτντας ότι «Πιστεύω ότι πρέπει να εστιάσουμε την προσοχή μας στον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να υποστηρίξουμε τους τρανς ανθρώπους. Ήρθε η ώρα να τερματίσουμε την επιδημία του μίσους που αντιμετωπίζουν.”




Δες και αυτό!