Αυτός ο φοιτητής διεκδικεί το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού

10/12/2017
από

Ο Sakris Kupila είναι ένα τρανς αγόρι. Δυστυχώς, ο 21χρονος φοιτητής ιατρικής πρέπει να υπομείνει μία καθημερινή ταλαιπωρία επειδή τα έγγραφα ταυτότητάς του λένε κάτι λάθος.

Ο Sakris ήταν έφηβος όταν συνειδητοποίησε ότι το φύλο που του ανατέθηκε κατά τη γέννηση του δεν εξέφραζε ποιος είναι. Αλλά η νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου στη Φινλανδία προϋποθέτει ο Sakris να διαγνωστεί με μια «ψυχική διαταραχή» και να υποβληθεί σε εξαναγκαστική στείρωση.

Για τον Sakris, η επιλογή είναι ξεκάθαρη. Αντιτίθεται σε αυτή την ταπεινωτική μεταχείριση και απαιτεί μια αλλαγή στο νόμο.

«Τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα των τρανς ατόμων παραβιάζονται κατάφωρα στη Φινλανδία. Όχι μόνο αντιμετωπίζουμε διακρίσεις μέσα στην ίδια την κοινωνία, αλλά και από το  ίδιο το κράτος», είπε ο Sakris.

Ο αγώνας του Sakris τον έχει στοχοποιήσει στη Φιλανδία και δέχεται απειλές και ανοιχτή εχθρότητα. Αλλά ο ίδιος δεν τα παρατάει. «Θα σταματήσω όταν τελειώσει ο αγώνας», λέει.

Πείτε στη Φινλανδία να αλλάξει τη νομοθεσία για τη νομική αναγνώριση της ταυτότητας φύλου και να στηρίξει τους υπερασπιστές των τρανς δικαιωμάτων. Στείλτε τη δική σας έκκληση μέσω της Διεθνούς Αμνηστίας.




Δες και αυτό!