Υψηλότερος ο κίνδυνος σεξουαλικής κακοποίησης για LGBTI φοιτήτριες/ες

04/08/2017
από

Οι αμφί και τρανς μαθήτριες/ες σημείωσαν τα υψηλότερα ποσοστά, 44% και το 45% αντίστοιχα, σχετικά με το αν είχαν βιώσει προσβολή ή παρενόχληση.

Μια μελέτη στην Αυστραλία αποκάλυψε ότι οι LGBT φοιτήτριες/ες σημειώνουν υψηλότερα ποσοστά σεξουαλικής κακοποίησης και παρενόχλησης από τους straight συνομηλίκους τους.

Η έρευνα περιελάμβανε 30.000 φοιτήτριες/ες από τα 39 πανεπιστήμια της Αυστραλίας.

Διαπιστώθηκε ότι το 44% των αμφί φοιτητών, ανδρών και γυναικών και το 38% των gay φοιτητών ή λεσβιών φοιτητριών, έχουν ζήσει κάποια εμπειρία σεξουαλικής παρενόχλησης στον χώρο του Πανεπιστήμιο. Τα στατιστικά στοιχεία αντίστοιχα για τους straight συνομηλίκους τους, άνδρες και γυναίκες είναι στο 23%.

Το 45% των τρανς φοιτητών ή φοιτητριών και των ατόμων με άλλο φύλο δήλωσαν ότι έχουν υπάρξει θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης.

Το 69% όλων των LGB φοιτητριών/των που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι έχουν δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση σε κάποιο βαθμό.

Η Επίτροπος για τη διάκριση λόγω φύλου, κ. Kate Jenkins, δήλωσε:

«Η σεξουαλική επίθεση και η σεξουαλική παρενόχληση έχουν καταστροφικές σωματικές, συναισθηματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις στα άτομα. Περισσότεροι από 1800 άνθρωποι υπέβαλαν τις παρατηρήσεις τους στην Επιτροπή και μοιράστηκαν τις ιστορίες τους σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο επηρεάστηκε η ζωή τους, οι σπουδές και η ψυχική υγεία» .

Η έρευνα διαπίστωσε επίσης ότι οι περισσότεροι φοιτητές, γυναίκες και άνδρες, δεν έκαναν επίσημη καταγγελία ή αναφορά στο Πανεπιστήμιο. Κάποιο άτομο δήλωσε σχετικά με αυτό:

«Δεν το ανέφερα σε κανέναν ή δεν το είπα σε κανέναν. Υπάρχει ήδη ένα κοινωνικό στίγμα κατά των gay ανθρώπων στην Αυστραλία και νομίζω ότι η εμπειρία μου θα το επιδείνωνε» .

Ένα άλλο άτομο είπε: «Δεν ανέφερα το περιστατικό … γιατί δεν ήμουν έτοιμος να κάνω coming out σε κανέναν».




Δες και αυτό!