Theresa May: “Άλλαξα γνώμη για τα LGBT δικαιώματα”

20/07/2017
από

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας ζητά την ισότητα στον γάμο στη Βόρεια Ιρλανδία.

Η πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Theresa May, αψήφησε τους συμμάχους της στο DUP, λέγοντας ότι υποστηρίζει την ισότητα στον γάμο στη Βόρεια Ιρλανδία.


Η συντηρητική ηγέτης κ. May έπρεπε να κάνει μία συμφωνία με το Δημοκρατικό Κόμμα, μετά την αποτυχία να κερδίσει μια οριστική πλειοψηφία στις βρετανικές εκλογές του Ιουνίου. Όμως, το DUP αντιτίθεται στην άμβλωση κι έχει εμποδίσει τις προσπάθειες να επιτραπεί η ισότητα στο γάμο στη Βόρεια Ιρλανδία.

Έτσι, η κ. May χθες το απόγευμα φιλοξένησε μία εκδήλωση, στην οποία υποδέχτηκε LGBT άτομα, αμέσως μετά το φετινό Pride.

Δήλωσε: «Ξέρω ότι υπάρχει ανησυχία για τη ρύθμιση, που έχουμε κάνει με το DUP. Θέλω όλοι οι άνθρωποι να απολαμβάνουν τα ίδια δικαιώματα. Νομίζω, ότι οι ΛΟΑΤ άνθρωποι στη Βόρειο Ιρλανδία πρέπει να έχουν τα ίδια δικαιώματα, όπως σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο» .
Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν ελέγχει την ισότητα των γάμων στη Βόρειο Ιρλανδία, καθώς αυτή μεταβιβάζεται στη Συνέλευση της Βόρειας Ιρλανδίας. Εκεί, tο DUP χρησιμοποίησε τους κανόνες της συνέλευσης για να ασκήσει βέτο στο γάμο των ζευγαριών του ίδιου φύλου.

Η κ. May επαίνεσε τους LGBTI ακτιβιστές για το ακατάβλητο έργο τους και θύμισε ότι η επόμενη εβδομάδα σηματοδοτεί την 50ή επέτειο της μερικής αποποινικοποίησης της ομοφυλοφιλίας στην Αγγλία και την Ουαλία.

Σχετικά με τα LGBT ζητήματα και τις ψηφοφορίες του παρελθόντος δήλωσε:

«Έχω αλλάξει γνώμη. Εάν αυτές οι ψηφοφορίες ήταν σήμερα, θα ψήφιζα διαφορετικά.” Θυμίζουμε ότι το 2013, η κ. May είχε ψηφίσει για την ισότητα των γάμων, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: «Η ισότητα στον γάμο θα είναι ένα από τα πιο περήφανα κληροδοτήματα του κόμματος μου στην κυβέρνηση» .

Η κ. May υποσχέθηκε να κάνει μία εκστρατεία για τα LGBTI δικαιώματα σ’ ολόκληρη την Κοινοπολιτεία. Και δήλωσε, ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είχε καταστήσει σαφές στη ρωσική κυβέρνηση, ότι η αντι-gay δίωξη στην Τσετσενία «τους ντροπιάζει».

Τέλος, δήλωσε, ότι ανυπομονεί για την επικαιροποίηση της νομικής αναγνώρισης της ταυτότητας φύλου μιας κι αυτή η ρύθμιση θα καθιστούσε τη διαδικασία «λιγότερο ιατρικοποιημένη» και «λιγότερο παρεμβατική» για τα τρανς άτομα.




Δες και αυτό!