Τρανς γυναίκα απ΄την Τσετσενία εξομολογείται πως γλίτωσε απ΄τους δολοφόνους της

19/05/2017
από

Τη δική της ιστορία διαφυγής μοιράστηκε μια τρανς γυναίκα, η οποία εργαζόταν για την κυβέρνηση της Τσετσενίας.

Η Leila, που δούλευε με τον πατέρα του Ramzan Kadyrov’s, προέδρου της Τσετσενικής Δημοκρατίας, αποκάλυψε ότι είχε γίνει στόχος πληρωμένων δολοφόνων με τις απειλές θανάτου να έχουν γίνει μια καθημερινότητα γι΄αυτή.

Αν κι αυτόνομη μουσουλμανική Τσετσενία είναι μια ιδιαίτερα συντηρητική κοινωνία, η παιδική της ηλικία ήταν παραδόξως καλή, με την οικογένειά της να αποδέχεται την ταυτότητα φύλου της.

“Ποτέ δε θα ξεχάσω την πρώτη μέρα στο σχολείο, όταν αρνήθηκα να φορέσω τ΄αγορίστικα ρούχα που ήθελε η μαμά μου”, δήλωσε η ίδια σε ρωσικό δίκτυο. “Εκείνη κάλεσε τον πατέρα μου να με πείσει, αλλά δεν έγινε τίποτα.”

Οι δάσκαλοί της δεν είχαν πρόβλημα μαζί της, “όπως και κανείς άλλος”, τονίζει χαρακτηριστικά η Leila.

“Δε ζούσα ακριβώς ανοιχτά ως γυναίκα, αλλά μπορούσα να τα καταφέρω ως ένας ανοιχτά ασυνήθιστος άνδρας.”

Δουλεύοντας για την κυβέρνηση της Τσετσενίας το 2002, γνώρισε αρκετούς υψηλόβαθμους αξιωματικούς. Συμπεριλαμβανομένου και του Akhmad Kadyrov, πατέρα του τωρινού προέδρου, ο οποίος δολοφονήθηκε το 2004.

“Ήταν καλός άνθρωπος και δεν υπήρχαν αρνητικά συναισθήματα μεταξύ μας. Ακόμα κι όταν άρχισα να φοράω βλεφαρίδες κι ήταν ξεκάθαρο ότι διέφερα απ΄το πλήθος”.

Ήταν, όταν μετακόμισε στη Μόσχα, που ξεκίνησαν και τα προβλήματα.

Άγνωστοι ζήτησαν απ΄τους συγγενείς της να κανονίσουν τη δολοφονία της. Απείλησαν μάλιστα, πως αν δεν το έκαναν θα την έβρισκαν οι ίδιοι και θα την σκότωναν.

Τον Οκτώβριο του 2015, η Leila δέχθηκε επίθεση σ΄έναν δρόμο στη Μόσχα.

Ο άγνωστος, που ήταν κι αυτός Τσετσένος, την μαχαίρωσε, φωνάζοντάς της: “πότε θα σταματήσεις ν΄ατιμάζεις τους δικούς σου;”.

Λάμβανε επίσης αρκετά απειλητικά μηνύματα, που -όπως υποστηρίζει- οι αστυνομικοί δεν τα πήραν στα σοβαρά. Αντί να τη βοηθήσουν, της είπαν να πάει στη Δυτική Ευρώπη αλλιώς θα την έστελναν πίσω στην Τσετσενία.

Αφού έμεινε κρυμμένη για κάποιο καιρό, αποφάσισε να μετακομίσει στην Αργεντινή. Υπό τον φόβο όμως μη μαθευτεί άλλαξε τελευταία στιγμή τα σχέδια της και ταξίδεψε μέχρι τις ΗΠΑ, όπου και διαμένει.




Δες και αυτό!