Δήλωση του Υφυπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για τους ΛΟΑΤ Πρόσφυγες

10/05/2017
από

“Η προσφυγική κρίση έχει τελειώσει. Προχωράμε πλέον, στην ένταξη των προσφύγων-μεταναστών μέσω της στέγασης τους.”

Σε χαιρετισμό που απεύθυνε ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Μπαλάφας στο Διεθνές Συνέδριο: «ΛΟΑΤ πρόσφυγες και μετανάστες: η κατάσταση στην Ελλάδα και την Ευρώπη» στο πλαίσιο του προγράμματος “EpsiLon: Equipping Professionals for Supporting LGBT Refugees”  και χρηματοδοτείται από το Erasmus+ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Τρίτη 9 Μαΐου στην Αθήνα, δήλωσε:

«Είναι πολύ σημαντικό, οι ευπαθείς και ευάλωτες ομάδες να τυγχάνουν ιδιαίτερης υποστήριξης από το κράτος. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της σε θέματα δικαιωμάτων της ΛΟΑΤ κοινότητας και έχει προχωρήσει στην ψήφιση του νομοθετικού πλαισίου για τη συμβίωση και την ταυτότητα φύλου.

Πρέπει όμως, να υπάρχει και ιδιαίτερη μέριμνα για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες της ΛΟΑΤ κοινότητας. Η προσφυγική κρίση έχει τελειώσει. Προχωράμε πλέον, στην ένταξη των προσφύγων-μεταναστών μέσω της στέγασης τους σε διαμερίσματα σε όλη τη χώρα, τη δυνατότητα σίτισής τους μέσω του προγράμματος CASH, αλλά και τη συμμετοχή τους στην εκπαίδευση.

Ιδιαίτερα σημαντικός έχει αποδειχτεί ο ρόλος των ΜΚΟ και των διεθνών οργανισμών που ασχολούνται με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν πρόσφυγες και μετανάστες της ΛΟΑΤ κοινότητας και τους οποίους θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη δράση τους.

Στόχος μας παραμένει η αποτελεσματική παρέμβαση σε όλες τις πτυχές του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος και ιδιαίτερα στα θέματα που αφορούν τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες» .

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ




Δες και αυτό!