Προσιτή πολυτέλεια by Lucas Ferrier

01/03/2011
από
antivirus magazine διαφήμιση

Τον τελευταίο χρόνο της συνεργασίας του περιοδικού μας με την LUCAS FERRIER είδαμε από πρώτο χέρι την ποιότητα και τον εξαιρετικό σχεδιασμό των ρολογιών και όλων των κοσμημάτων της εταιρείας. Το εξαιρετικό design και η ονομασία προέλευσης των συσκευών και η ποιότητα κατασκευής τα τοποθετούν στην πλέον πολυτελή κατηγορία. Παρ’όλα αυτά o Lucas έχει καταφέρει να κρατήσει τις τιμές σε πολύ χαμηλά για την ποιότητα που προσφέρει επίπεδα.


Ταυτόχρονα έχει σειρές καθαρά για gay & lesbian κοινό και έχει αρκετές φορές κάνει κινήσεις στήριξης στην κοινότητα και για θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση του HIV/AIDS. Τα προϊόντα μπορείτε να τα δείτε και να τα αγοράσετε online από ΕΔΩ ή να επικοινωνήσετε ωστε να τα δείτε από ραντεβού στο showroom της εταιρείας.

Η παράδοση της οικογέννειας Ferrier

Το 1878, ένας νέος Ελβετός άνδρας, ο Jules Ferrier, υιός του Isaac Georges Ferrier, ξεκινά να δημιουργεί ρολόγια στο Καντόνιο του Neuchâtel, στη διάσημη κοιλάδα των ρολογιών στην Ελβετία, δημιουργώντας ρολόγια με μηχανισμούς ακριβείας που λένε τον χρόνο. Με τα χρόνια, θα μεταδώσει την αγάπη και το πάθος του στον υιό του Georges Albert ο οποίος με τη σειρά του θα δημιουργήσει ρολόγια κυρίως για τον τοίχο και επιτραπέζια, θέλοντας να διαφοροποιηθεί από τον πατέρα του. Από το γάμο του με την Ελβετίδα Rosalie θα αποκτήσουν τρία παιδιά, δύο κόρες και έναν γιό.

Ο γιός του, Charles Albert James αποφασίζει να μην ασχοληθεί με τη δουλειά του πατέρα και του παππού του και επιλέγει να εργαστεί σε άλλο κλάδο παρά τη μεγάλη αγάπη που έχει για  τη μοναδική τέχνη της ωρολογοποιίας. Γνωρίζει τα μυστικά των ρολογιών και επιλέγει απλά να επισκευάζει ρολόγια ως χόμπυ. Μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλέμο θα παντρευτεί μια νεαρά Γαλλίδα και θα αποκτήσουν τρεις κόρες και έναν υιό ο οποίος θα πεθάνει σε μικρή ηλικία.

Η ζωή του και η εργασία του θα τον φέρουν στην Ελλάδα, την οποία αγαπά για την ιστορία της, το κλίμα της και τους ανθρώπους της. Στην Ελλάδα εργάζεται για λογαριασμό μεγάλης γαλλικής εταιρείας για αρκετά χρόνια με αποτέλεσμα η μεγαλύτερη του κόρη να γνωρίσει έναν Έλληνα με τον οποίο αργότερα θα παντρευτούν και θα αποκτήσουν δύο υιούς, ένας εκ των οποίων είναι ο μικρότερος υιός τους, ο Λουκάς.

Ο Λουκάς μεγαλώνει βλέποντας τον παππού του να επιδιορθώνει ρολόγια, να του δείχνει ρολόγια που είχε κατασκευάσει ο πρόγονος του Jules Ferrier. Του μιλάει για την οικογενειακή αυτή παράδοση, για τη μοναδική τέχνη των Ελβετικών ρολογιών και τη μοναδική αυτή τεχνογνωσία. Ο Λουκάς από μικρή ηλικία αγαπά τη δημιουργία, το κόσμημα και το ρολόι και επιλέγει να ασχοληθεί με τον κλάδο

Μετά από σπουδές γεμμολογίας στο διεθνώς γνωστό Γεμμολογικό Ινστιτούτο της Αμερικής ( GIA ), και παρά τις προσπάθειες μεγάλων οίκων του εξωτερικού ώστε να ενταχθεί στις ομάδες τους, επιλέγει να πάρει το ρίσκο και να δημιουργήσει την εταιρεία LUCASFERRIER με εδρα την Ελλάδα. Η επιλογή της Ελλάδος γίνεται επειδή ο Λουκάς επιθυμεί να προσφέρει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας του, μιας και οι άλλες δύο χώρες του, η Γαλλία και η Ελβετία έχουν μεγαλύτερη οικονομική ανάπτυξη.

Επιθυμία του είναι να συνδυάσει την Ελβετική του οικογενειακή παράδοση, με την γαλλική φινέτσα και το ελληνικό ταμπεραμέντο. Επιλέγει ως επωνυμία της εταιρειας του, το επίθετο της μητέρας του, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να συνεχίσει το όνομα Ferrier, μιας και δεν υπάρχουν πλέον άνδρες για να συνεχίσουν το όνομα αλλά κυρίως θέλοντας να τιμήσει τον παππού του και τους ελβετούς προγόνους του. Για αυτό το λόγο ιδρύει την εταιρεία την ημέρα που θα ήταν η επέτειος γάμου του ελβετού παππού του με τη γαλλίδα γιαγία του.

Γνωρίζει τη μοναδική αυτή οικογενειακή παράδοση της ωρολογοποιίας, διαβάζει τα οικογενειακά αρχεία και παρατηρεί τα μοναδικά ρολόγια τα οποία η γιαγιά του έχει στην κατοχή της από τους προγόνους του.

Το 2009, 131 χρόνια μετά τον Jules Ferrier, ο Λουκάς  επιλέγει να δημιουργήσει αυτόματους μηχανικούς χρονογράφους με την επωνυμία LUCASFERRIER. Το κάθε μοντέλο το οποίο δημιουργεί, φέρει επωνυμία που ξεκινά με το CH, το οποίο συμβολίζει την Ελβετική κατασκευή τους ( από το λατινικό Confoederatio Helvetica ) καθώς και τα δύο πρώτα αρχικά γράμματα της λέξης Chronographe ( χρονογράφος )

Η αναγέννηση αυτής της οικογενειακής παράδοσης του επιτρέπει όχι μόνο να έρθει σε επαφή με την τέχνη της ωρολογοποιίας, αλλά και να ταξιδεύει συχνότερα στην άλλη πατρίδα του την Ελβετία καθώς και να γνωρίσει καλύτερα την ιστορία των προγόνων του. Η οικογένεια Ferrier είναι συνδεδεμένη με την Ελβετία για πολλούς αιώνες.  Πρόσφατες γενεαλογικές μελέτες βασισμένες σε ιστορικά αρχεία της οικογενείας και αρχεία του καντονίου του Neuchâtel αποδεικνύουν οτι η οικογένεια Ferrier, από την οποία προέρχεται ο Λουκάς, κατοικούσε ήδη από το 1724 στο ίδιο καντόνιο.

gp

Giannis Papagiannopoulos - Εκδότης του antivirus, Θεωρητικός Φυσικός.




Δες και αυτό!