Το Ισραήλ διορίζει τον πρώτο ανοιχτά ομοφυλόφιλο δικαστή

22/02/2011
antivirus magazine διαφήμιση

Ο Dori Spivak ( αριστερά στη φωτογραφία ) , ένας δικηγόρος και πρώην πρόεδρος ένωσης αστικών δικαιωμάτων, διορίστηκε ως δικαστής στο Εργατικό Δικαστήριο του Τελ Αβίβ την Παρασκευή. Αναπληρωτής διευθυντής στη νομική του πανεπιστημίου του Τελ Αβίβ και  ενεργός ακτιβιστής για την υπεράσπιση των ΛΟΑΤ  δικαιωμάτων ο Dori Spivak είναι ο πρώτος ανοιχτά ομοφυλόφιλος δικαστής του Ισραήλ.
Ο Spivak δεν έχει σχολιάσει τη νέα θέση του αλλά οι φίλοι και συνεργάτες τους μίλησαν για το διορισμό του. Ο φίλος του,  Dan Yakir της ένωσης για τα αστικά δικαιώματα του Ισραήλ είπε ότι ήταν μια «άριστη επιλογή». Ο συνεργάτης του Spivak και ο συνάδελφος στο πανεπιστήμιο, ο Δρ Yishai Blank, είπε : «Δεν σκέφτομαι ότι οι σεξουαλικές προτιμήσεις είχαν  κάποια σχέση με αυτόν τον διορισμό. Είναι μια ευτυχής περίπτωση για μας προσωπικά και επίσης για το κράτος.Δεν είμαι αντικειμενικός, φυσικά, αλλά πιστεύω ότι το αξίζει λαμβάνοντας υπόψη τις νομικές επιδεξιότητές του, τις  ικανότητες και τη δέσμευσή του για τη δικαιοσύνη και το νόμο.»

 Ο Spivak, είναι απόφοιτος των πανεπιστημίων της Haifa στο Ισραήλ και του Harvard Law School.

Πηγή είδησης : Pink News

  
  
Λίγα λόγια για το Ισραήλ
 
Το Κράτος του Ισραήλ  είναι ένα μικρό, ανεπτυγμένο, κράτος της Μέσης Ανατολής, με έκταση 20.770 τετρ. χλμ. και πληθυσμό 7.587.000 κατοίκους περίπου. Ιδρύθηκε μόλις το 1948 με σκοπό να μετατραπεί σε εθνική εστία όσων απανταχού Εβραίων επιθυμούν να πολιτογραφηθούν πολίτες του απ΄όπου και αν προέρχονται. Παρ’όλα αυτά το σύγχρονο κράτος του Ισραήλ διεκδικεί ιστορική συνέχεια με τα αρχαία βιβλικά κράτη του Ισραήλ και της Ιουδαίας, το έπος των οποίων έχει κεντρική θέση στην ιουδαϊκή θρησκεία και μνήμη. Η πλειονότητα των κατοίκων του κράτους είναι Εβραίοι ενώ η μεγαλύτερη μειονότητα είναι Άραβες (20%). Πρωτεύουσα της χώρας είναι η Ιερουσαλήμ.
 
Λίγα λόγια για τη ΛΟΑΤ ζωή στο Ισραήλ
 
Το Ισραήλ είναι μια από τις λίγες χώρες της Μέσης Ανατολής, όπου η ομοφυλοφιλία είναι νόμιμη και η μόνη χώρα στη Μέση Ανατολή  η οποία αναγνωρίζει το γάμο ατόμων του ιδίου φύλου (για γάμους που έχουν γίνει στο εξωτερικό ) παρέχοντας σε σύζηγο Ισραηλινού υπηκόου άδεια παραμονής. Η πόλη του Tel Aviv η οποία έχει ανακηρυχθεί από το περιοδικό Out ως gay πρωτεύουσα της Μέσης Ανατολής,  αναγνωρίζει τα ανύπανδρα ζεύγη, συμπεριλαμβανομένων των ομοφυλόφιλων και λεσβιών, ως οικογενειακές μονάδες και τους χορηγεί εκπτώσεις σε όλες τις δημοτικές υπηρεσίες  καθώς και στην ημερήσια φροντίδα και τη χρήση των πισινών, αθλητικών εγκαταστάσεων, και άλλων  δραστηριοτήτων που τα παντρεμένα ζευγάρια απολαμβάνουν.
 
Πηγή σημειώσεων : Wikipedia

[email protected]

Ο Lucas Samaltanos-Ferrier είναι πτυχιούχος γεμμολόγος του Gemological Institute of America ( GIA ) και σχεδιαστής κοσμημάτων και ρολογιών. Είναι μέλος της Αμερικανικής ένωσης ιστορικών κοσμήματος ( ASJH ), τεχνικός σύμβουλος σε ιδιωτικές συλλογές κοσμημάτων και ρολογιών και συντάκτης άρθρων για το κόσμημα.
Για πολλά χρόνια εργαζόταν ως model agent και model scouter αλλά και ως σύμβουλος σε επιχειρήσεις μόδας και ειδών πολυτελείας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
Λάτρης της φωτογραφίας, της μόδας και της τέχνης , συνεργάζεται με το antivirus ως Fashion , & Beauty Director του περιοδικού και αρθρογράφος. Υπό την καλλιτεχνική του επίβλεψη του είναι όλα τα editorial μόδας του περιοδικού μας και πολλές φωτογραφήσεις, επωνύμων και μη. Με δημιουργική διάθεση και πολλές ιδέες, γράφει επίσης άρθρα και συναντά αγαπημένα πρόσωπα για συνεντεύξεις.
Διαμένει και εργάζεται στο Ελσίνκι της Φινλανδίας.

E-mail : [email protected]




Δες και αυτό!