Όσοι δεν έχετε δει τον “Λόγο του Βασιλιά”, σπεύσατε… παρόλα αυτά, επειδή η σαιζόν των Βραβείων έχει ακόμη δρόμο, αυτή την εβδομάδα, κάνει πρεμιέρα η νέα ταινία του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ, “The Fighter”.

Πρωταγωνιστές οι Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κρίστιαν Μπέιλ, Έιμι Άνταμς και Μελίσσα Λίο, σε 4 ερμηνείες που έχουν αποσπάσει τα καλύτερα σχόλια κοινού και κριτικών.

Μπέιλ και Λίο έχουν ήδη κερδίσει Χρυσή Σφαίρα για τις ερμηνείες τους, ενώ κατά πάσα πιθανότητα, οι 3 αν όχι και οι 4 θα είναι στις υποψηφιότητες των Όσκαρ που θα ανακοινωθούν την ερχόμενη Τρίτη.

Πολύ καλή η δουλειά του Ντέιβιντ Ο’ Ράσελ στη σκηνοθεσία, το “The Fighter” είναι θα λέγαμε η ταινία –  έκπληξη της φετινής κούρσας των Βραβείων, μιας και δυο μήνες πριν, κάπου στις αρχές Δεκέμβρη, μπήκε εντελώς ξαφνικά στις λίστες όλων των guru των βραβείων, ως ένας σοβαρός αντίπαλος για τις πεντάδες των βασικών κατηγοριών σε Όσκαρ, Χρυσές Σφαίρες, Bafta, Βραβεία Ηθοποιών κλπ.

Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινή ιστορία και διηγείται τη σχέση δυο αδερφών μποξέρ, του “Ιρλανδού” Μίκι Γουόρντ (Μαρκ Γουόλμπεργκ), και του ετεροθαλή αδερφού του, Ντίκι Έκλαντ (Κρίστιαν Μπέιλ). Οι δυο τους θα έρθουν αντιμέτωποι στο ρίνγκ και την ζωή, κυρίως λόγω του προβλήματος με τα ναρκωτικά που αντιμετωπίζει ο Ντίκι, προτού δεθούν και πάλι μεταξύ τους, και στην πορεία ενώσουν όλη τους την οικογένεια.