Ένας τριαντάχρονος άνδρας οδηγήθηκε αιμόφυρτος στο νοσοκομείο, μετά από σφοδρή επίθεση που δέχτηκε από δύο ομοφοβικούς άνδρες, όταν υπερασπίστηκε τους δύο γκέι φίλους του.

Ο λόγος για τον Lee Brobson, που σύμφωνα με το PinkNews, ο ίδιος και οι δύο φίλοι του είχαν βγει για να διασκεδάσουν στο Τσέλμσφορντ, στο Έσεξ της Αγγλίας τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής 26 Ιανουαρίου. Με τους δύο γκέι φίλους του, Dan και Clark, να κρατιούνται χέρι-χέρι από πίσω του, ο Lee είδε στο δρόμο δύο άγνωστους άνδρες να τους καρφώνουν με το βλέμμα, να σηκώνονται και να έρχονται προς το μέρος τους. “Κι αυτό ήταν, ήρθαν κατευθείαν κατά πάνω μας” είπε ο Brobson, “κατευθύνθηκαν επιθετικά προς το μέρος μας φωνάζοντας όλες τις ομοφοβικές βρισιές που ήξεραν.” 

Πώς έγινε το περιστατικό;

Κατεβαίνοντας την οδό Moulsham στο δρόμο τους για το Bar 7 στο κέντρο της πόλης, η παρέα είδε δίπλα στο τοπικό “fish and chips” μαγαζάκι Mr Ram & Mrs Cod, δύο άνδρες να τους παρακολουθούν.

“Είδαμε αυτούς τους δύο άνδρες να μας κοιτούν έντονα, και να μας ακολουθούν με τα μάτια τους μέχρι το τέλος τους δρόμου. Ο Clark αποφάσισε να αλληλεπιδράσει μαζί τους, να πει γεια και να τους ρωτήσει γιατί μας κοιτούν.” 

Όμως, μόλις το έκανε, η νυχτερινή τους έξοδος γέμισε με βία, καθώς οι άντρες ξεκίνησαν να φωνάζουν αμέτρητες ομοφοβικές προσβολές σε βάρος τους.
“Προσπάθησα να τους ηρεμήσω” , είπε ο Brobson “και να το κόψω να φύγουμε, αλλά άρπαξαν τον φίλο μου και τον τράβηξαν πίσω.” 

Ο ίδιος εξηγεί στη συνέχεια, ότι είναι 2020 πια, οπότε προσπάθησαν να σταματήσουν όλο αυτό που γινόταν, και τότε ήταν που τον χτύπησαν στο πρόσωπο.

«Ήθελαν να χυθεί αίμα» , είπε, και πρόσθεσε, «ήταν κακό και αηδιαστικό» .

“Η ομοφοβία, ή τα εγκλήματα μίσους, δεν έχουν θέση σε μία μοντέρνα κοινωνία.” 

Ο Lee Brobson, που υπέμεινε τις γροθιές για να προστατεύσει τους φίλους του, πόσταρε τις φωτογραφίες από τα χτυπήματα στο Facebook. Έμεινε στο νοσοκομείο εννέα ώρες και αναγκάστηκε να μείνει με αναρρωτική εκτός της εργασίας του μέχρι και το Σάββατο. Τα μάτια του ήταν πρησμένα και το χέρι του πονούσε για ημέρες μετά από το περιστατικό.

Ο Brobson δήλωσε ότι οι φίλοι του έχουν καταγγείλει το περιστατικό, ενώ ο ίδιος συγκεντρώνει χρήματα για το Terrence Higgins Trust, καθώς και για την LGBT+ Τηλεφωνική Γραμμή Στήριξης.

“Έχω την πεποίθηση ότι κάτι καλό μπορεί να βγει από όλο αυτό, ακόμη κι αν δεν τους πιάσουν. Ελπίζω να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο για τις επιθέσεις τέτοιου τύπου και οι άνθρωποι να είναι πια περισσότερο εκπαιδευμένοι σχετικά με το τι είναι λάθος.”