Βραβεία Tony 2024: Οι ΛΟΑΤΚΙ+ υποψηφιότητες

01/05/2024
από
Μόλις ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα φετινά βραβεία Tony και οι ΛΟΑΤΚΙ+ ηθοποιοί διεκδικούν αρκετά από αυτά.

Τα 77α Βραβεία Tony θα πραγματοποιηθούν στις 16 Ιουνίου στο David H. Koch Theater στη Νέα Υόρκη, στις ΗΠΑ, με το κουήρ είδωλο Ariana DeBose να παρουσιάζει την τελετή για τρίτη συνεχή χρονιά.

Οι παραστάσεις του Μπρόντγουεϊ που έπαιξαν μεταξύ 28 Απριλίου 2023 και 25 Απριλίου 2024 είχαν δικαίωμα να λάβουν υποψηφιότητες, όπως και οι συντελεστές τους, συμπεριλαμβανομένου του ανοιχτά γκέι ηθοποιού του «Glee», Jonathan Groff, για το «Merrily We Roll Along» και την ερμηνεία του Eddie Redmayne στο «Cabaret at the Kit Kat Club» για την καλύτερη ερμηνεία από ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μιούζικαλ.

Στις υποψηφιότητες για την καλύτερη ερμηνεία από ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε θεατρικό έργο βρέθηκαν η αγαπημένη της κουήρ κοινότητας Rachel McAdams για την ερμηνεία της στην παράσταση«Mary Jane», το γκέι είδωλο Jessica Lange στο «Mother Play» και η λεσβία ηθοποιός Sarah Paulson στο «Appropriate».

Ο ανοιχτά γκέι ηθοποιός Jim Parsons κέρδισε μια υποψηφιότητα για το «Mother Play» για την καλύτερη ερμηνεία ηθοποιού σε πρωταγωνιστικό ρόλο θεατρικού έργου, μαζί με τον Will Brill του «Fellow Travelers». Ο ένθερμος υποστηρικτής των τρανς δικαιωμάτων, Daniel Radcliffe, ήταν υποψήφιος για την καλύτερη ερμηνεία από ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μιούζικαλ για το «Merrily We Roll Along».

Η κουήρ σταρ Eden Espinosa και η ΛΟΑΤΚΙ+ ερμηνεύτρια Maleah Joi Moon ήταν υποψήφιες για καλύτερη ερμηνεία από ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μιούζικαλ, μαζί με τον ΛΟΑΤΚΙ+ ηθοποιό Brandon Victor Dixon για καλύτερη ερμηνεία από ηθοποιό σε πρωταγωνιστικό ρόλο σε μιούζικαλ.

Για το καλύτερο μιούζικαλ αναδείχθηκαν τα «Hell’s Kitchen», «Illinois», «The Outsiders», «Suffs» και «Water for Elephants». Για το καλύτερο θεατρικό έργο οι παραγωγές «Jaja’s African Hair Braiding», «Mary Jane», «Mother Play», «Peayer for the French Republic» και «Stereophonic» έλαβαν υποψηφιότητες, ενώ τα «Cabaret at the Kit Kat Club», «Gutenberg! The Musical!», «Merrily We Roll Along» και «The Who’s Tommy» έλαβαν υποψηφιότητες για την καλύτερη αναβίωση μιούζικαλ.
Δες και αυτό!