Η 16χρονη κουίρ Kourtney Grand έπεσε θύμα βίαιης ομοφοβικής επίθεσης, τη Τετάρτη 17 Ιουνίου στο Dundee της Σκωτίας, όπως επέστρεφε σπίτι της.

Καθώς περπατούσε προς το σπίτι της, μετά από μια συνάντηση που είχε μ’ έναν φίλο της, έξω από ένα σουπερμάρκετ, μια γυναίκα της επιτέθηκε, ρίχνοντας την Grand στο πεζοδρόμιο.

“Απλά, αισθάνομαι λίγο μπερδεμένη από όλο αυτό”  δήλωσε η ίδια στο Evening Telegraph.

“Περπατούσα, όταν μία κοπέλα ήρθε από πίσω μου τρέχοντας” .

“Πήδηξε πάνω μου και έπεσα στο έδαφος. Η αριστερή μου πλευρά είναι όλη πρησμένη και έχω γρατσουνιές στο πρόσωπό μου, όπως επίσης και στα χέρια μου.” 

Η Grant περιέγραψε τη γυναίκα, φορούσε ένα μπλε πουλόβερ και είχε μακρυά μαύρα μαλλιά. Πρόσθεσε, επίσης, ότι αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που έχει στοχοποιηθεί λόγω της σεξουαλικότητάς της.

“Άνθρωποι, μου έχουν πει αρκετά πράγματα για τη σεξουαλικότητά μου στο παρελθόν, αλλά ποτέ δε με επηρέαζαν – όμως, αυτήν τη φορά, προφανώς, και υπήρξε και σωματική βία.” 

“Αν κάποιο άτομο ήταν κοντά στην περιοχή εκείνη την ώρα και ήταν μάρτυρας του περιστατικού, παρακαλώ στείλτε μήνυμα σε εμένα, ή στην αδερφή μου Rebecca Grant.” 

Σύμφωνα με αναφορές, οι επιθέσεις σε ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα έχουν αυξηθεί στο Dundee τα τελευταία χρόνια, με τα ποσοστά να φτάνουν τα ποσοστά πριν από δέκα χρόνια.

Συγκριτικά για το 2017-2018 έχουν καταγραφεί 49 περιστατικά βίας σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ενώ το 2019-2020 έχουν καταγραφεί 69 επιθέσεις.