Βελόπουλος και Νατσιός σε ομοφοβικό παραλήρημα στη Βουλή

15/12/2023
από
Σε συζήτηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Βουλή, ο Κυριάκος Βελόπουλος και ο Δημήτρης Νατσιός εξέφρασαν μια έντονα ομοφοβική ρητορική, επιτιθέμενοι στο επικείμενο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Αν και η συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν πραγματοποιήθηκε για αυτό το θέμα, αλλά για άσχετο λόγο, οι δύο πρόεδροι με αφορμή τις δηλώσεις της Διαρκούς, αποφάσισαν να τονίσουν την αντίθεσή τους, εκφράζοντας έναν ομοφοβικό λόγο.

Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος είπε: «Άλλο η επιλογή, άλλο η τεκνοθεσία. Δεν θα παίζουμε με τις ψυχές των παιδιών. Η Ελληνική Λύση είναι κάθετα αντίθετη. Άλλο η επιλογή του καθενός, το τι κάνει στο κρεβάτι του, κι άλλο η ψυχή του παιδιού που υιοθετείται από δύο άνδρες ή δύο γυναίκες. Το παιδί θέλει μητέρα και πατέρα. Καταλάβετέ το. Δεν πάει έτσι η κοινωνία πουθενά».

Με τη σειρά του, Δημήτρης Νατσιός, πρόεδρος του κόμματος Νίκη, δήλωσε ότι ο ΛΟΑΤΚΙ+ γάμος είναι αντίθετος με την ελληνοχριστιανική πίστη.

«Ενοχλεί επειδή είμαστε κατά του γάμου ομοφυλοφίλων. Οι νόμοι πρέπει να είναι σύμφωνοι ή τουλάχιστον να μην έρχονται σε σύγκρουση με τη χριστιανική διδασκαλία. Αν ψηφιστεί το νομοσχέδιο θα βρίσκεται σε απόλυτο αντίποδα της χριστιανικής μας πίστης και θα προσβάλει βάναυσα την πλειοψηφία του ελληνικού λαού, ο οποίο θέλει να ζει σύμφωνα με την ελληνορθόδοξη παράδοση και τον ελληνορθόδοξο τρόπο ζωής.

«Πώς θα τοποθετηθείτε σε αυτό; Είμαστε αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού, η συντριπτική πλειοψηφία του οποίου, έστω και χαλαρά, μένει προσηλωμένη στην χριστιανική πίστη και σέβεται τις πατροπαράδοτες παραδόσεις και αξίες μας, όπως είναι ο ιερός θεσμός της οικογένειας και η προστασία των αθώων παιδιών», συμπλήρωσε.

Οι τοποθετήσεις τους προκάλεσα έντονες αντιδράσεις, με τον βουλευτή Ευκλείδη Τσακαλώτο να απαντάει:

«Διαβάστε ξανά την επιστολή του Αγίου Παύλου στους Κορινθίους. Όταν λέει εκεί ότι είναι τρεις οι αρχές του χριστιανισμού: η πίστη, η ελπίδα και η αγάπη. Αλλά λέει πρώτα από όλα η αγάπη, και στη φωνή σας  δεν ακούω αγάπη. Δεν ακούω αυτό που εμείς λέμε αλληλεγγύη σε ένα μικρό γκέι παιδί στο σχολείο και το τραμπουκίζουν και δεν μπορεί να συνεχίσει τη ζωή του. Δεν ακούω αγάπη σε μια νέα κοπέλα λεσβία που η σύντροφός της πεθαίνει, και χάνει το παιδί της».
Δες και αυτό!