Όπως αναφέρει η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ, Βασιλική Κατριβάνου.

Χθες, Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου ολοκληρώθηκε η πρώτη ανάγνωση, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, για το διευρυμένο σύμφωνο συμβίωσης για ομόφυλα και ετερόφυλα ζευγάρια. Είναι ένα σημαντικό βήμα για την ισονομία και τα ανθρώπινα δικαιώματα στη χώρα μας. Και χαίρομαι όχι μόνο επειδή από την άλλη βδομάδα θα αποτελεί νόμο του κράτους, αλλά και επειδή στη συζήτηση στην Επιτροπή καταγράφηκε μια διευρυμένη συναίνεση.

Ταυτόχρονα, στη χθεσινή συνεδρίαση είχαμε βήματα προς τα πίσω. Θέλω, λοιπόν,  να εκφράσω την έντονη ανησυχία μου για την τοποθέτηση του εισηγητή της Ν.Δ. Χαρ. Αθανασίου, ότι «επιφυλάσσεται», παρά την αρχική θετική τοποθέτηση του Γ.  Πλακιωτάκη. Δεν ξέρω αν αυτό πρέπει να ερμηνευθεί ως επιστροφή στη «γραμμή Σαμαρά» ή αποτελεί προσπάθεια συγκερασμού των αντιθέσεων στους κόλπους της παράταξης (ας θυμηθούμε και τις απαράδεκτες σχετικές δηλώσεις Α. Γεωργιάδη και Απ. Τζιτζικώστα). Σε κάθε περίπτωση, μια τέτοια στάση ασφαλώς δεν συνάδει με τα ευρωπαϊκά και φιλελεύθερα ιδεώδη που επικαλείται η Ν.Δ.

Η δεύτερη αρνητική χθεσινή εξέλιξη είναι η στάση των ΑΝΕΛ. Όχι μόνο επειδή δήλωσαν ότι καταψηφίζουν το νομοσχέδιο, αλλά και επειδή ο λόγος του βουλευτή τους Κ. Κατσίκη ήταν επιθετικά ομοφοβικός. Δήλωσε ότι «πιθανή υιοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια παραβιάζει την αρχή της ομαλής ψυχοσωματικής ανάπτυξης του παιδιού», ότι το σύμφωνο «προσκρούει στις πατριωτικές και χριστιανικές αντιλήψεις της κοινωνίας», με αποκορύφωμα  ότι «η ομοφυλοφυλία παραπέμπει σε μικρή ομάδα σεξουαλικά παρεκτρεπομένων». Θέλω να καταδικάσω ευθέως την τοποθέτηση αυτή, που  προσβάλλει βάναυσα όχι μόνο τη ΛΟΑTKI κοινότητα, αλλά όλες και όλους μας. Ένας τέτοιος λόγος  «περί παρεκτροπών» αρμόζει μόνο στην Ακροδεξιά.

Ακόμα, θέλω να εκφράσω την απογοήτευσή μου για  το ΚΚΕ, που παραμένει προσκολλημένο στις απαράδεκτες, οπισθοδρομικές και ομοφοβικές θέσεις του – αν δεν ξέραμε ποιος μιλάει, θα ήταν δύσκολο να αντιληφθούμε ότι αυτές εκφέρονται από κόμμα που εντάσσεται στην Αριστερά.

Τέλος, όσον αφορά την ουσία του συμφώνου. Όπως είπα και χθες, προσωπικά, πιστεύω ότι  στο πλαίσιο του συμφώνου πρέπει να ρυθμιστεί το ζήτημα της επιμέλειας των  παιδιών κάποιου ή κάποιας που συνάπτει σύμφωνο συμβίωσης. Το θέμα το θέτουν οι οργανώσεις της ΛΟΑTKI κοινότητας, και ανακινήθηκε από τη σχετική πρόταση του Συνηγόρου του Πολίτη, αλλά και την τροπολογία που κατέθεσαν Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ. Το ζήτημα αφορά τόσο ετερόφυλα όσο και ομόφυλα ζευγάρια που συνάπτουν σύμφωνο συμβίωσης. Είναι απολύτως παράλογο αν δύο άνθρωποι  π.χ. δύο γυναίκες μεγαλώνουν ένα παιδί, σε περίπτωση που πεθάνει η βιολογική του μητέρα, το παιδί να πάει σε κάποιον τυχόντα συγγενή (που μπορεί να έχει πολύ μικρή σχέση με το παιδί και την οικογένεια),  και να μην έχει την ευθύνη του η άλλη γυναίκα που το μεγάλωσε. Καλώ τον υπουργό Δικαιοσύνης να προχωρήσει σε άμεση ρύθμιση αυτού του ζητήματος.

πηγή: left.gr

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!