Η αστυνομία στο Τσάρλεστον της Νότιας Καρολίνας κυκλοφόρησε την ηχογράφηση μιας κλήσης στο 911 από έναν γκέι άνδρα, του οποίου η ζωή απειλήθηκε από έναν ένοπλο ύποπτο άνδρα, τον οποίο αναζητεί η αστυνομία.

Η επίθεση φέρεται να συνέβη το πρωί της Κυριακής, 25 Οκτωβρίου, καθώς το φερόμενο ως θύμα στεκόταν κοντά σε ένα αυτοκίνητο και κοίταζε το τηλέφωνό του, ενώ είχε βρεθεί εκεί για να αφήσει τον αδελφό του στη γειτονιά.

Προσοχή ακολουθεί ομοφοβικό περιεχόμενο και λεκτική βία

«Έχω αυτόν τον τύπο, που με ακολουθεί, επειδή είμαι γκέι», δήλωσε το φερόμενο ως θύμα στο 911. «Προσπαθεί να με πυροβολήσει. Είναι σαν να κυνηγάει κυριολεκτικά το αυτοκίνητό μου.”

“Μου είπε: ” Δε μας αρέσουν οι π#$#…δες εδώ, προχώρα!” 

Το φερόμενο ως θύμα είπε ότι απλώς έστελνε μηνύματα, όταν ο ύποπτος του είπε: «Για ποιο λόγο με ακολουθείς;»

«Απάντησα κάτι σαν, «Κανείς δε σας ακολουθεί, στέλνω ένα γραπτό μήνυμα.» Όμως, εκείνος συνέχισε: «Μιλάς γκέι. Δε θέλουμε γκέι ανθρώπους εδώ, «μπλα μπλα μπλα…» 

Στη συνέχεια, το φερόμενο ως θύμα είπε στο 911 ότι ο ύποτος είχε όπλο.

Το φερόμενο ως θύμα μπόρεσε να οδηγήσει και να απομακρυνθεί, αν κι ο ύποπτος τον ακολούθησε για αρκετή ώρα.

Η αστυνομία του Τσάρλεστον εξακολουθεί να ψάχνει τον ύποπτο.

«Το μίσος δεν έχει θέση στην πόλη του Τσάρλεστον» , δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Τσάρλεστον, Λούθερ Ρέινολντς.

Η πολιτεία της Νότιας Καρολίνας δε διαθέτει νόμο για τα εγκλήματα μίσους, που να περιλαμβάνει τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα, αλλά η πόλη του Τσάρλεστον έχει ένα διάταγμα εγκλήματος μίσους, που το καθιστά παράνομο να εκφοβίζεται κάποιο άτομο, λόγω του σεξουαλικού προσανατολισμού, ή της ταυτότητας φύλου του. Μάλιστα, επιβάλλεται πρόστιμο έως 500 δολάρια και 30 ημέρες φυλάκιση.

Ο ύποπτος είναι, επίσης, καταζητούμενος για πιθανή επίθεση. Η Αστυνομία ζητά από όποιο άτομο γνωρίζει κάτι και έχει πληροφορίες καλείται να καλέσει (843) 743-7200 ή στο Crime Stoppers στο (843) 554-1111.