Τριπλασιάστηκαν σε σχέση με πέρυσι οι επιθέσεις κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στις ΗΠΑ

24/07/2023
από
Τουλάχιστον 145 περιστατικά μίσους και εξτρεμισμού κατά ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων σημειώθηκαν σε εθνικό επίπεδο κατά τη διάρκεια των Pride του 2023, τριπλάσια από τα περιστατικά που καταγράφηκαν την αντίστοιχη περίοδο του 2022 στις ΗΠΑ, σύμφωνα με έκθεση.

Μέχρι στιγμής, η χρονιά περιλαμβάνει 356 βίαια περιστατικά κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, καθώς και την αύξηση της αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ και ακροδεξιάς ρητορικής σε όλες τις ΗΠΑ.

Τα περιστατικά περιλάμβαναν τους φονικούς πυροβολισμούς στο Club Q, τη δολοφονία μιας λεσβίας σε ένα βενζινάδικο, βανδαλισμούς εναντίον Pride σημαιών και συμβόλων, απειλές για βόμβες που στάλθηκαν σε χώρους που σχετίζονται με την ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, δημόσιες διαμαρτυρίες εναντίον εμπορικών καταστημάτων, όπως τα Target, και απειλές θανάτου εναντίον γιατρών και πολιτικών. 138 από τα περιστατικά αφορούσαν drag shows και καλλιτέχνες, 33 αφορούσαν σχολεία και εκπαιδευτικούς, 23 αφορούσαν εγκαταστάσεις και παρόχους υγειονομικής περίθαλψης και 22 αφορούσαν κυβερνητικά κτίρια και εκλεγμένους αξιωματούχους.

Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι οι δεξιοί υποστηρίζουν όλο και περισσότερο ότι οι drag καλλιτέχνες, οι συμπεριληπτικοί ή ΛΟΑΤΚΙ+ εκπαιδευτικοί, επαγγελματίες υγείας και οι σύμμαχοι πολιτικοί προσπαθούν να “σεξουαλικοποιήσουν” τα παιδιά και ότι θέλουν να τα αναγκάσουν να υποβληθούν σε “ακρωτηριασμό των γεννητικών τους οργάνων“.

Σχεδόν τα μισά από τα αναφερόμενα περιστατικά διαπράχθηκαν από άτομα που συνδέονται με ακροδεξιές ομάδες όπως τα Proud Boys και το PatriotFront.

Δεδομένου ότι πολλά περιστατικά μίσους και εξτρεμισμού κατά των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων δεν καταγγέλλονται, οι πραγματικοί αριθμοί είναι πιθανότατα πολύ υψηλότεροι“, αναφέρει η έκθεση.

Η πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος της Μ.Κ.Ο. GLAAD, Sarah Kate Ellis δήλωσε: “Αυτή η νέα έκθεση καθιστά απολύτως σαφές ότι ο αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ εξτρεμισμός κλιμακώνεται και θέτει σε κίνδυνο κάθε Αμερικανό… Οι εξτρεμιστές, συμπεριλαμβανομένων των εκλεγμένων αξιωματούχων, πρέπει να λογοδοτήσουν για την υποκίνηση της βίας και τη χρήση χυδαίας ρητορικής κατά περιθωριοποιημένων ανθρώπων που θέλουν απλώς να ζήσουν με ασφάλεια και ειρήνη”.

Η έκθεση, που δημιουργήθηκε από την οργάνωση παρακολούθησης των κουήρ μέσων ενημέρωσης GLAAD και την ομάδα Anti-Defamation League (ADL), διαπίστωσε ότι μεταξύ Ιουνίου 2022 και Απριλίου 2023, σημειώθηκαν 305 περιστατικά παρενόχλησης, 40 περιστατικά βανδαλισμού και 11 περιστατικά επίθεσης σε εθνικό επίπεδο.
Δες και αυτό!