Από την ομάδα της, Rossington Main Ladies, αποφάσισε να αποχωρήσει η 30χρονη Φρανσέσκα Νίνταμ, όταν η αντίπαλη ομάδα αρνήθηκε να λάβει μέρος στον αγώνα, ισχυριζόμενη «ανησυχίες για την ασφάλειά της».

Το περιστατικό συνέβη, όταν μια αθλήτρια τραυματίστηκε αποκρούοντας σουτ της Νίνταμ. Η παίκτρια έπαθε κάταγμα στο γόνατο και το απέδωσε στην τρανς αθλήτρια. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να ματαιωθούν δύο αγώνες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος.

Η Νίνταμ ελπίζει πως το ζήτημα των διακρίσεων σε βάρος της μπορεί να επιλυθεί με την βοήθεια της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, με την ίδια, ωστόσο, να σταματά να παίζει προς το παρόν.

Από την πλευρά της η ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Βρετανίας δήλωσε στο Sky News πως «αυτό το ζήτημα είναι σύνθετο ενώ διαρκώς εξελίσσεται η συζήτηση και σε άλλες ομοσπονδίες. Θα επανεξετάζουμε την πολιτική μας για τρανς άτομα στο αγγλικό ποδόσφαιρο, ώστε να διασφαλιστεί πως θα είναι συμπεριληπτικό, δίκαιο και ασφαλές για όλους».

Μέχρι στιγμής πάντως και σύμφωνα με τους κανόνες της ομοσπονδίας «η ταυτότητα φύλου δεν θα πρέπει να αποτελεί εμπόδιο για τη συμμετοχή στο ποδόσφαιρο». Το δικαίωμα, ωστόσο, συμμετοχής εξετάζεται για κάθε περίπτωση ξεχωριστά.