Η τουρκική κυβέρνηση απομάκρυνε μωρό από ΛΟΑΤΚΙ+ ανάδοχη οικογένεια, επειδή οι βιολογικοί γονείς αντέδρασαν, κάνοντας λόγο για “λάθος.”

Τον Μάιο του τρέχοντος έτους, ένα αγοράκι 10 μηνών από τουρκο-γερμανική οικογένεια παραδόθηκε στο Jugendamt (Γερμανική υπηρεσία παιδικής μέριμνας).

Η μητέρα του παιδιού, που φέρεται να αντιμετώπιζε ψυχολογικά προβλήματα, χαρακτηρίστηκε ακατάλληλη να αναθρέψει το βρέφος, που ήταν υπανάπτυκτο, ανέφερε η τουρκική εφημερίδα Daily Sabah.

Παρά τις διαμαρτυρίες των γονιών να κρατήσουν το παιδί τους, το γραφείο δεν ανακάλεσε την απόφασή του, με την υπόθεση να παίρνει διαστάσεις και να καλύπτεται ευρέως στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Η οικογένεια που ζει στο Ντούισμπουργκ της Γερμανίας, είπε ότι το παιδί της τοποθετήθηκε σε ένα γκέι ζευγάρι, που ζει κοντά στην Κολωνία. Η οικογένεια θεώρησε ότι αυτό ήταν ένα «πρόβλημα».

Σύμφωνα με τη μητέρα, η οποία έχει κατονομαστεί ως Α.Κ., της επετράπη να βλέπει τον γιο της μία φορά το μήνα και έτσι κάλεσε τις τουρκικές αρχές για βοήθεια. Μετά από εκτεταμένη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης, το γραφείο του ακόλουθου του Υπουργείου Οικογένειας, Εργασίας και Κοινωνικών Υπηρεσιών (FLSSM) της Τουρκίας στο Ντίσελντορφ βρήκε στην οικογένεια δικηγόρο. Η υπουργός Οικογένειας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Derya Yanık έδειξε επίσης «προσωπικό ενδιαφέρον για την υπόθεση», είπε ο AK.

Και πρόσθεσε: «Ελπίζουμε το Jugendamt να μην κάνει άλλο λάθος και να τοποθετήσει τον γιο μου τουλάχιστον σε τουρκική οικογένεια, ώστε να μην του στερηθεί η ευκαιρία να μάθει την τουρκική κουλτούρα και γλώσσα».

Η Daily Sabah ανέφερε ότι το FLSSM είχε προτείνει δύο Τούρκους εθελοντές ανάδοχους γονείς, τους οποίους ήλπιζε ότι θα ληφθούν υπόψη από την οικογένεια. Σε πρόσφατο σχόλιο, το υπουργείο φέρεται να είπε ότι ζητά από τις χώρες υποδοχής να εξετάσουν τις επιλογές του τρόπου ζωής που βασίζονται σε πολιτιστικούς και ηθικούς κανόνες σε τέτοιες περιπτώσεις, ενώ αξιολογεί τη διαδικασία ανάδοχης φροντίδας για τα τουρκικά παιδιά. Πρόσφατα το FLSSM, του οποίου το έργο περιοριζόταν σε μεγάλο βαθμό στην Τουρκία, έχει επεκτείνει την εμβέλειά του στο εξωτερικό. Αυτό στοχεύει στην προώθηση της υιοθεσίας παιδιών από την Τουρκία σε κοινότητες εκπατρισμένων στο εξωτερικό, από Τούρκους ανάδοχους γονείς.