Τον Μάρτιο η κατεδάφιση του Pulse για τη δημιουργία μόνιμου μνημείου

20/02/2026
από
Η κατεδάφιση του Pulse στο Ορλάντο της Φλόριντας, στο σημείο που έγινε το μακελειό το 2016, έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Μαρτίου, με σκοπό την κατασκευή ενός μόνιμου μνημείου.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, αξιωματούχοι της πόλης είπαν ότι πιθανότατα θα κατεδαφίσουν το κτήριο τον Μάρτιο και ο χώρος θα είναι προσωρινά μη προσβάσιμος. Ωστόσο, ένα μικρό σημείο θα μείνει κενό, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να αφήσουν αντικείμενα και λουλούδια.

Τον Ιούνιο 2016, ένας 29χρονος άνδρες μπήκε στο δημοφιλές ΛΟΑΤΚΙ+ κλαμπ Pulse, στο οποίο βρίσκονταν περίπου 320 άτομα, κρατώντας δύο όπλα.

Ο άνδρας ξεκίνησε να πυροβολεί τραυματίζοντας θανάσιμα 49 άτομα και προκαλώντας τον πανικό όλων των παρευρισκόμενων ατόμων, που τηλεφωνούσαν και έστελναν μηνύματα στους αγαπημένους τους ζητώντας βοήθεια.

Λίγο μετά τις 5:00 το πρωί, ο δράστης πυροβολήθηκε από τις αρχές και πέθανε.

Η κατεδάφιση του Pulse θα ξεκινήσει ώστε να προετοιμαστεί ο χώρος για την κατασκευή ενός μόνιμου μνημείου, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του 2026, όπως είπαν οι αξιωματούχοι της πόλης τον Δεκέμβρη.

Στα χρόνια που έχουν περάσει από τις πολλαπλές αυτές δολοφονίες, οι οικογένειες, οι φίλοι και οι αγαπημένοι των θυμάτων έχουν εργαστεί σκληρά για να διασφαλίσουν ότι όσα έχασαν τη ζωή τους με τόσο βάναυσο τρόπο δεν θα ξεχαστούν ποτέ. Κάθε χρόνο τον Ιούνιο, στη Φλόριντα διοργανώνονται αγρυπνίες για να τιμηθεί η μνήμη των θυμάτων.

Τέτοιες κινήσεις είναι εξαιρετικά σημαντικές σε μια συγκυρία που το αμερικανικό κράτος κάνει τα πάντα για να διαγράψει τη ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορία.

Υπενθυμίζεται ότι με τη συναίνεση του αντί-ΛΟΑΤΚΙ+ κυβερνήτη της Φλόριντας, Ρον ΝτεΣαντις, η διάβαση έξω από το εγκαταλελειμμένο ΛΟΑΤΚΙ+ κλαμπ αφαιρέθηκε από τις δημοτικές αρχές κατόπιν νέας οδηγίας του προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ.

Με πληροφορίες από The Advocate.




Δες και αυτό!