Βυζιballs Λοατκι+ / Facebook

Τον Ιούλιο το δεύτερο αυτοοργανωμένο Pride στα Χανιά

26/06/2024
από
Στις 6 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη αυτοοργανωμένη Πορεία Ορατότητας στα Χανιά, γιατί «δεν μας αρκεί ο νόμος αφού δεν μας χωράει ο δρόμος».

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της κουήρ ομάδας Βυζιballs Λοατκι+ στο Facebook, η Πορεία θα έχει σημείο συνάντησης τη Δημοτική Αγορά Χανίων στις 6 Ιουλίου στις 18:00.

Ακολουθεί η ανάρτηση της εκδήλωσης:

Η Ανοιχτή Συνέλευση για τη συνδιοργάνωση της 2ης αυτό-οργανωμένης Πορείας Ορατότητας ΛΟΑΤΚΙ+ Κοινότητας (2η ΠΟΛΚ) Χανίων, καλεί για τις 6/7/24 ώρα 18:30, σημείο συνάντησης Δημοτική Αγορά όλες τις συλλογικότητες, ομάδες και ατομικότητες:

Να πλημμυρίσουμε όλα μαζί, μικρά και μεγάλα, τα Χανιά με χρώματα, συνθήματα και χαμόγελα για μια κοινωνία συμπεριληπτική, δίκαιη και πολύχρωμη που θα μας χωράει όλα ισότιμα.

Μετά από δεκαετίες διεκδικήσεων του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος, η κυβέρνηση αποφάσισε ότι η κοινωνία είναι “έτοιμη” ξαφνικά ΦΕΤΟΣ να παραχωρηθεί (σε όποι@ από εμάς συμμορφώνονται) το αυτονόητο δικαίωμα στον γάμο. Παρόλο που η στιγμή βαφτίστηκε κατάλληλη για την κοινωνία να δεχθεί τον γάμο, τα περιστατικά ΛΟΑΤΚΙ+ φοβίας και έμφυλης βίας καλά κρατούν.

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα είναι η πλέον trendy τακτική για το ξέπλυμα (pink washing) κάθε λογής αμαρτιών κρατών, κυβερνήσεων και εταιρειών. Την ίδια στιγμή εξακολουθεί η προβληματική μιντιακή κάλυψη, προωθώντας την κανονικοποίηση των ΛΟΑΤΚΙ+ φοβιών. Η “έτοιμη” κοινωνία ακόμα αναρωτιέται γιατί οι αγώνες μας συνεχίζονται.

Αγωνιζόμαστε για πλήρη ισότητα και ορατότητα επιμένοντας για τα αυτονόητα και διεκδικώντας:

– Γάμο μεταξύ προσώπων ανεξαρτήτως φύλου

– Γονεϊκότητα για όλα

– Τεκνοθεσία για όλα

– Προστασία των δικαιωμάτων των τρανς ατόμων

ΟΧΙ άλλοι αποκλεισμοί σε

– υγεία

– παιδεία

– εργασία

– στέγαση

– δημόσιους χώρους

ΟΧΙ άλλo

– εκφοβισμό

– τρομοκρατία

– κακοποίηση

– βία

– δολοφονία

Δεν μας αρκεί ο νόμος αφού δεν μας χωράει ο δρόμος!
Δες και αυτό!