Το Walking Dead στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα σε όποια/ον θεατή νιώθει «άβολα» με την ύπαρξη ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρων στη σειρά. Η αφορμή δόθηκε από την αρνητική αντίδραση κάποιων θεατών, όταν συνειδητοποίησαν ότι ανάμεσα στους πρωταγωνιστικούς χαρακτήρες βρίσκεται και ένα ομόφυλο ζευγάρι ανδρών.

Μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο twitter η σειρά The Walking Dead: World Beyond προτείνει στις/ους «ενοχλημένες/ους» θεατές το εξής:

“Γεια σας! Αν οι ΛΟΑΤΚΙ χαρακτήρες στην τηλεόραση (ή οπουδήποτε αλλού) σας κάνουν να αισθάνεστε άβολα, ή σας θυμώνουν, παρακαλούμε πολύ να μας κάνετε unfollow.

Ταυτόχρονα, σας προτρέπουμε να κάνετε μια ενδοσκόπηση και να προσπαθήσετε να γίνετε περισσότερο ανεκτικές/οί απέναντι σε όλους τους ανθρώπους. Τέλος, θα θέλαμε να ξέρετε ότι δεν υπάρχει χώρος για καμία ρητορική μίσους, ή διακρίσεων ανάμεσα στις/ους φανς της σειράς. Ευχαριστούμε.” 

Ο ένας εκ του πρωταγωνιστικού ζευγαριού, Jelani Alladin, μιλώντας στο ‘Talk Dead To Me’ podcast είπε:

“Είναι δυο άντρες, που τυχαίνει να είναι ερωτευμένοι. Δε χρειάζεται να αναλυθεί κάτι περισσότερο, και αυτό ακριβώς μου αρέσει στη σειρά, ότι οι ΛΟΑΤΚΙ σχέσεις παρουσιάζονται, όπως όλες οι σχέσεις. Έχουν τα ίδια προβλήματα, τα ίδια άγχη, την ίδια πολυπλοκότητα σαν χαρακτήρες, θυμώνουν και ερωτεύονται το ίδιο δυνατά.”