Το Pride του Κιέβου επιστρέφει για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή

31/05/2024
από
Για πρώτη φορά μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, το Κίεβο θα φιλοξενήσει το Pride, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί και ένα φιλανθρωπικό φεστιβάλ.

Το KyivPride 2024 θα περιλαμβάνει την Πορεία Ισότητας και ένα ΛΟΑΤΚΙ+ φιλανθρωπικό φεστιβάλ, με στόχο να ενισχύσει τα δικαιώματα και την προβολή των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων στην Ουκρανία και να συγκεντρώσει υποστήριξη για όσους υπερασπίζονται την ανεξαρτησία της χώρας.

«Στην Ουκρανία, το Pride είναι μια πλατφόρμα για τον αγώνα για τα ανθρώπινα δικαιώματα», δήλωσαν οι διοργανωτές του KyivPride 2024. «Κατά τη διάρκεια ενός μεγάλου πολέμου, είναι μια ευκαιρία να φέρουμε την Ουκρανία σε παγκόσμιο επίπεδο και να συγκεντρώσουμε πρόσθετη βοήθεια για όσους υπερασπίζονται την ανεξαρτησία μας».

Το KyivPride θα πραγματοποιηθεί στο κέντρο τέχνης «Closer» στο Κίεβο στις 9 Ιουνίου. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ περιλαμβάνει διαλέξεις, συζητήσεις, δημιουργικά εργαστήρια, μια αγορά με ουκρανικές μάρκες, συμβουλές ψυχικής υγείας, master classes και μουσικές παραστάσεις.

Το φεστιβάλ θα παρουσιάσει τα βραβεία KyivPride Awards, μια νέα διάκριση που τιμά τους συμμάχους της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας. Στους αποδέκτες, που αναγνωρίζονται για τη συμβολή τους στην ισότητα και τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, θα περιλαμβάνονται πολιτικοί, επιχειρήσεις, μέσα ενημέρωσης και δημόσια πρόσωπα.

Τα έσοδα από το φεστιβάλ θα συνεισφέρουν στο Pride Fund, μια πρωτοβουλία στο πλαίσιο του KyivPride 2024, με στόχο να συγκεντρωθούν 4 εκατομμύρια UAH (98.000 δολάρια) για τους Ουκρανούς στρατιώτες.

Η Πορεία Ισότητας θα πραγματοποιηθεί στις 16 Ιουνίου, η πρώτη από το 2021. Δεδομένων των προκλήσεων που θέτει ο πόλεμος, η φετινή πορεία θα πραγματοποιηθεί στο μετρό του Κιέβου, εξασφαλίζοντας την αυστηρή τήρηση των πρωτοκόλλων ασφαλείας και τον συντονισμό με τις αρχές. Οι διαπραγματεύσεις με τη στρατιωτική διοίκηση βρίσκονται σε εξέλιξη για την οριστικοποίηση των ρυθμίσεων.

Οι διοργανωτές έχουν περιορίσει τη συμμετοχή στην πορεία σε 500 άτομα για λόγους ασφαλείας. Αυτό περιλαμβάνει ακτιβιστές, εκπροσώπους ΛΟΑΤΚΙ+ οργανώσεων και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και εθελοντές.
Δες και αυτό!