Το Pride της Μιννεσότα ζητά από αστυνομικούς να μην παρελάσουν

23/06/2017
από

Η αστυνομία διαμαρτύρεται σχετικά με την συμπεριληπτικότητα μιας κι η οργανωτική επιτροπή του Pride της ζήτησε να μην παρελάσει φέτος.

Μετά από έντονη κλιμάκωση της έντασης μεταξύ αξιωματικών της αστυνομίας και μίας μειονότητας της κοινότητας, το αποτέλεσμα ήταν η οργανωτική επιτροπή του Twin Cities Pride να ζητήσει από τους αξιωματικούς να μην παρελάσουν, παρόλο που συμμετέχουν στην παρέλαση κάθε χρόνο.

Κάποια άτομα που θέλουν να κατέβουν στην παρέλαση εξέφρασαν την ανησυχία τους για την συμμετοχή του group αξιωματικών της αστυνομίας, μετά από την αθώωση ενός αστυνομικού που είχε πυροβολήσει έναν Αφροαμερικανό. Αυτό ήταν που οδήγησε στην παραπάνω απόφαση της διοικούσας επιτροπής.

Η αναπληρώτρια διευθύντρια του αστυνομικού τμήματος του St. Paul, Mary Nash, η οποία είναι και liaison του τμήματος για τα LGBTQ θέματα, δήλωσε ότι καταλαβαίνει ότι “οι άνθρωποι είναι εξοργισμένοι και σεβόμαστε τα συναισθήματά τους, αλλά η αλήθεια είναι ότι, στο τέλος της μέρας, αν δεν μπορέσουμε να δουλέψουμε από κοινού, είναι πολύ πιο δύσκολο να προχωρήσουμε σε κάτι καλύτερο ως κοινότητα και να γίνουμε καλύτερη ως αστυνομική υπηρεσία.

Η Darcie Baumann, η πρόεδρος της επιτροπής του Twin Cities Pride, εξήγησε ότι η οργανωτική επιτροπή δεν είχε πρόθεση “να βλάψει, να πληγώσει ή να αποκλείσει κανέναν. Δυστυχώς, όμως εν τέλει πληγώσαμε και προσβάλαμε τις/τους LGBTQ αξιωματικούς της αστυνομίας και δεν ήταν καθόλου αυτή η πρόθεσή μας. Ωστόσο, αισθανόμαστε ότι θέλουμε να είμαστε προσεκτικές/οί κι ευαισθητοποιημένες/οι απέναντι στον πληθυσμό που θρηνεί αυτή τη στιγμή …και στη θέα ένστολων αισθάνονται ένταση, θυμό και συναισθήματα ατιμωρησίας.

Για τους ίδιους λόγους κι άλλα Pride Events στην περιοχή προβλέπεται να προχωρήσουν σε παρόμοιες αποφάσεις.

Οι διοργανωτές του Pride στο Portland, του Oregon για παράδειγμα, ζήτησαν από τις/τους αστυνομικούς να μην φορέσουν τις στολές τους, γιατί “κάποια άτομα δεν αισθάνονται άνετα με την αστυνομική στολή” .

Διάφοροι φορείς μάλιστα έχουν θορυβηθεί τόσο από αυτές τις υποδείξεις, όπως τμήματα σερίφηδων, που ήδη έχουν αποφασίσει να μην παρελάσουν φέτος.
Δες και αυτό!