Το PDSFF24 είναι καθ’ οδόν και περιμένει τις δημιουργίες σας

26/09/2023
Το Positively Different Short Film Festival είναι ένας υπερ–τοπικός κινηματογραφικός χώρος δημιουργίας και αντίστασης. Είναι ένα κινηματογραφικό φεστιβάλ που συλλογικά αρνείται την υπάρχουσα τάξη που διαχωρίζει και περιχαρακώνει τα άτομα, τις κοινότητες και τους αγώνες.

Διεκδικούν έναν νέο χώρο όπου μπορούμε να υπάρξουμε μαζί σε όλη μας την διαφορετικότητα: ασφαλείς και θαρραλέες την ίδια στιγμή. Το PDSFF24 είναι η πέμπτη διοργάνωση του Φεστιβάλ Ταινιών μικρού μήκους Positively Different. 

Το κεντρικό του event θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 10 Μαρτίου 2024.

Υποβολές εδώ

Προθεσμία υποβολών: 30 Σεπτεμβρίου, 2023

H επιμελητική ομάδα του PDSFF θα επιλέξει περίπου 35 ταινίες μικρού μήκους που θα προβληθούν στην Αθήνα τον Μάρτιο και, μεταξύ άλλων, θα διαγωνιστούν για τα βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Κοινού, Καλύτερης Ελληνικής Παραγωγής και Επιμελητικής Ομάδας. Συναυλίες, εργαστήρια, masterclasses και συζητήσεις θα συνθέσουν μια τετραήμερη γιορτή αφιερωμένη στη διαφορετικότητα, τις κοινότητες και τις αντιστάσεις. Ειδικές προβολές των βραβευμένων ταινιών θα πραγματοποιηθούν σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες καθόλη τη διάρκεια του έτους.

Προσκαλούν κινηματογραφιστές, ντοκιμαντερίστριες, άτομα που δημιουργούν οπτικό υλικό, φοιτήτριες και ανερχόμενους καλλιτέχνες να υποβάλουν τις δημιουργίες τους. Η έμφασή τους είναι στο θέμα της διαθεματικότητας και των διασταυρούμενων διακρίσεων: στις ιστορίες των κοινοτήτων και των ατόμων που, λόγω των ταυτοτήτων, των εμπειριών τους και των συστημάτων εξουσίας, παραμένουν αόρατα και περιθωριοποιημένα.

Περιμένουν με αγωνία τις νέες δημιουργίες και δίνουν ραντεβού στο σινεμά, για 4 μέρες γεμάτες προβολές, συζητήσεις και παράλληλες δράσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και απορίες σχετικά με την πλατφόρμα, επικοινωνήστε μαζί με το [email protected].
Δες και αυτό!