Το ομοφοβικό μήνυμα του μητροπολίτη Κέρκυρας ενώπιων του Στέφανου Κασσελάκη

08/05/2024
από
Με ομοφοβικά σχόλια πραγματοποίησε την Αναστάσιμη λειτουργία ο μητροπολίτης Κέρκυρας, ενώ στον χώρο βρισκόταν και ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Τάιλερ Μακμπέθ.

Σύμφωνα με το Κουτί της Πανδώρας, λίγο πριν τις 12:00 ο μητροπολίτης Κέρκυρας Νεκτάριος έστειλε μια επιστολή που διαβάστηκε στον κόσμο, με αφορμή την Ανάσταση. Στην επιστολή, έκανε έμμεσα λόγο για την ψήφιση του νόμου για την ισότητα στον γάμο, αναφερόμενος σε «ψευδό-δικαιωματισμούς μειοψηφιών».

«Διαπιστώνουμε ότι στην πατρίδα μας κυριαρχούν η πνευματική αδιαφορία, η αποδόμηση της κοινωνίας, η βία, ο ευτελισμός της ανθρωπίνης φύσεως, ένας ψευδο-δικαιωματισμός μειοψηφιών που επιβάλλονται με τρόπο ολοκληρωτικό, η κατάλυση των αξιών και των παραδόσεων. Και όλα αυτά διότι ο άνθρωπος αφέθηκε στην κυριαρχία του σαρκικού φρονήματος σε όλες τις διαστάσεις της ζωής», ανέφερε συγκεκριμένα μεταξύ άλλων.

Τα συγκεκριμένα ομοφοβικά λόγια άκουσε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που παρακολουθούσε τη λειτουργία μαζί με τον σύζυγό του. Ωστόσο, μέχρι στιγμής δεν έχει σχολιάσεις τις ομοφοβικές δηλώσεις. Αντιθέτως, σε βίντεο που κυκλοφορεί φαίνεται να φιλιέται σταυρωτά με τον μητροπολίτη, ο οποίος χαιρέτησε σύντομα και τον Τάιλερ Μακμπέθ.

Σύμφωνα με το πληροφορίες, ο μητροπολίτης Νεκτάριος φέρεται να είπε «Χρόνια πολλά, Χριστός Ανέστη λεβέντη μου» στον Στέφανο Κασσελάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο συγκεκριμένος μητροπολίτης ήταν εξ αυτών που εναντιώθηκαν έντονα στους πολιτικούς που ψήφισαν τον νόμο, δηλώνοντας πριν λίγο καιρό ότι δεν θα γίνουν δεκτοί στον χώρο της εκκλησίας. Τότε, ο Στέφανος Κασσελάκης είχε πει δημόσια ότι θα μπει στην εκκλησία, «κι ας με βγάλει εκείνος έξω».
Δες και αυτό!