Το «Νίκη» κατέθεσε επίσημο ερώτημα με αναφορά «στον ψευτογάμο των ομοφυλόφιλων»

11/09/2026
Θα περίμενε κανείς πώς ένας βουλευτής θα γνώριζε πως λειτουργεί το κοινοβουλευτικό σώμα στο οποίο ανήκει και συγκεκριμένα πως, όταν το σώμα αυτό ψηφίζει έναν νόμο, το περιεχόμενο του αναγνωρίζεται ως πραγματικότητα.

Κι όμως υπάρχουν ακόμη βουλευτές, οι οποίοι είτε ακόμη δεν έχουν μάθει πώς λειτουργεί το πράγμα ή το αγνοούν επιδεικτικά προκειμένου να επιβιώσουν πολιτικά.

Όπως π.χ. ο Δημήτρης Νατσιός, ο οποίος κατέθεσε ερώτημα προς την Υπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, με θέμα τα σχολικά εγχειρίδια και συγκεκριμένα τις αναφορές τους στα ομόφυλα ζευγάρια.

Στο ερώτημά του, ο πρόεδρος του «Νίκη» κάνει λόγο (για μια ακόμη φορά) για «ιδεολογικές αντιλήψεις που εισάγονται στα παιδιά», ενώ αναρωτιέται και για τις αναφορές στην «παρένθετη μητρότητα».

Σε κάποιο, μάλιστα, σημείο σημειώνει: «Να σημειώσουμε ότι ο νόμος 5089/2024 (για τον ψευτογάμο των ομοφυλόφιλών) ενώ επέφερε σημαντικές αλλαγές στο οικογενειακό δίκαιο δεν διαφοροποίησε το καθεστώς της παρένθετης μητρότητας…».

Τέλος, φτάνει στο σημείο να ρωτά την υπουργό για τον αν συμφωνεί με το «να προωθείται με πονηρό τρόπο η Στρατηγική ΛΟΑΤΚΙ+;».

Σχόλιο συντάκτη: Από τον Νάτσιο μέχρι τον Σαμαρά, αλλά και τόσους άλλους, καταλαβαίνουμε πως ένα μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου στη χώρα προσπαθεί να υπάρξει προεκλογικά επενδύοντας στο μίσος. Και αυτό, κατά τη γνώμη μου, δείχνει δύο πράγματα: α) την έλλειψη πολιτικής ικανότητας (καμία ουσιαστική αναφορά στα σημαντικά προβλήματα) και β) την παντελή έλλειψη ανθρωπιάς. Το τελευταίο είναι και το χειρότερο.

Vasilis Thanopoulos

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!