Το Navan θα φιλοξενήσει το πρώτο του Pride αυτό το καλοκαίρι

21/04/2023
από
Navan

Ένα φεστιβάλ Navan Pride διοργανώνεται αυτό το καλοκαίρι για να γιορτάσει την LGBTQ+  κοινότητα στην πολυσύχναστη πόλη Co Meath λίγο πιο έξω από το Δουβλίνο. Θα είναι μια εβδομαδιαία εκδήλωση, που θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 26 Ιουνίου και θα ολοκληρωθεί το Σάββατο 1 Ιουλίου.

Το Solstice Arts Center θα φιλοξενήσει αρκετές βραδιές LGBTQ+  ταινιών κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του φεστιβάλ από Δευτέρα έως Παρασκευή, και μια «Συζήτηση κατά των εμποδίων» για LGBTQ+ θέματα έχει επίσης προγραμματιστεί για νωρίς το απόγευμα της Πέμπτης.

Θα υπάρξει μια ειδική βραδιά Pride Speed Quizzing που θα πραγματοποιηθεί στην παμπ του Henry Loughran (Lockie’s) τη Δευτέρα 26 Ιουνίου, από τις 21:00.

Η Central pub θα φιλοξενήσει ένα Navan Pride Drag Bingo με τη Queen Coco την Παρασκευή το βράδυ, 30 Ιουνίου, με ένα DJ set στη συνέχεια από την Coco.

Οι Lockie’s θα φιλοξενήσουν επίσης μια βραδιά μπάντας για να κλείσει το φεστιβάλ το Σάββατο 1 Ιουλίου, μετά την παρέλαση που προγραμματίζεται να ξεκινήσει στις 14:00, εν αναμονή της έγκρισης του συμβουλίου.

Η επιτροπή του Navan Pride 2023 είπε ότι θα ήθελε να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι κάτοικοι και επιχειρήσεις του Meath στον εορτασμό των μελών της LGBTQ+ κοινότητας της πόλης με έναν διασκεδαστικό, ζωντανό τρόπο. Άτομα από όλη τη χώρα ενθαρρύνονται επίσης να επισκεφθούν την πόλη και να συμμετέχουν. Όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει ή απλώς να υποστηρίξει το εναρκτήριο Navan Pride Festival θα πρέπει να επισκεφτεί το navanpride.ie ή να στείλει email στο [email protected].

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, η επιτροπή Pride θέλει επίσης να μιλήσει σε LGBTQ+  άτομα για τις εμπειρίες και τα ταξίδια τους μέχρι να κάνουν coming out. Δεδομένου ότι πολλοί άνθρωποι εγκατέλειψαν την πόλη λόγω της σεξουαλικότητας ή της ταυτότητας φύλου τους, η επιτροπή θα ήθελε επίσης να ακούσει από αυτά τα άτομα ή τους συγγενείς τους τις ιστορίες τους. Αυτές οι ιστορίες πρέπει να ειπωθούν.

Ο Patrick Lawlor, Συμπρόεδρος της επιτροπής, δήλωσε: «Για πολλούς ανθρώπους σε αυτήν την πόλη, ο εορτασμός της διαφορετικότητας και ιδιαίτερα των LGBTQ+ αδελφών, φίλων και γειτόνων μας με έναν τόσο ζωντανό δημόσιο τρόπο θα είναι μια καθαρτική εμπειρία. Δεν πάει πολύς καιρός από τότε που ήταν παράνομο να είσαι ομοφυλόφιλος σε αυτή τη χώρα. Πολλοί άνθρωποι θα είχαν εγκαταλείψει την πόλη και κάποιοι εγκατέλειψαν τη χώρα για να νιώσουν πιο ελεύθεροι.

«Έχουμε περάσει οκτώ χρόνια από την ψήφιση του δημοψηφίσματος για την ισότητα γάμου, αλλά υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που εξακολουθούν να κρατούν κρυφή τη σεξουαλικότητά τους και ενώ αυτή είναι η επιλογή τους, θα ήταν ωραίο αν αυτή η πόλη άνοιγε την αγκαλιά της στα LGBTQ+ άτομα για να τα κάνει νιώθουν λίγο πιο άνετα στον πραγματικό τους εαυτό.

«Η ίδια η εκδήλωση θα είναι πολύ διασκεδαστική και θα φέρει χρώμα στην πόλη. Αυτή είναι επίσης μια εξαιρετική ευκαιρία για τις επιχειρήσεις της πόλης να δείξουν ότι σέβονται και αγαπούν τους LGBTQ+ πελάτες τους. Η ίδια η εκδήλωση πιθανότατα θα προσελκύσει πολύ τουρισμό στην πόλη. Επομένως, αυτό είναι ένα win-win για όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν», κατέληξε ο Lawlor.

 
Δες και αυτό!