Ο Jonathan Van Ness γράφει ιστορία καλύπτοντας το εξώφυλλο του Cosmopolitan του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πρώτο ανοιχτά οροθετικό στον ιό του HIV και ένα ανοιχτά non-binary άτομο καλύπτει το εξώφυλλο του Cosmopolitan του Ηνωμένου Βασιλείου.

Με αφορμή το γεγονός ο Jonathan μοιράστηκε μερικά ενδυναμωτικά λόγια μέσω του instagram επισημαίνονται όσο σημαντική είναι αυτή η στιγμή για τον ίδιο, αλλά και για όλα τα non-binary και οροθετικά άτομα.

Διαβάστε όσα έγραψε:

“Αυτή η στιγμή σημαίνει τόσα πολλά για μένα. Μεγάλωσα λατρεύοντας τα περιοδικά, διαβάζοντας ιστορίες, και βλέποντας όμορφες εικόνες. Ακόμη, μεγάλωσα σε μία εποχή, που το στίγμα γύρω από τον HIV ήταν τεράστιο και ο φόβος ήταν διάχυτος και άμεσος, για όποιο άτομο έκανε coming out. Το να μου ζητηθεί να κάνω αυτό το εξώφυλλο και το να το κάνω είναι τόσο μεγαλύτερο πράγμα, σε σχέση με ό,τι μπορούσα να φανταστώ, όταν ξεκίνησα. Για τόσα πολλά άτομα, τα οποία όπως κι εγώ, σκέφτονται ότι δε θα αισθανθούν τίποτε άλλο στη ζωή τους, παρά μόνο απομόνωση και απόγνωση, αυτό είναι ένα ορόσημο, που θέλω να γιορτάσω μαζί τους. Αξίζουμε αγάπη και εορτασμό.

Οι επιζούσες και επιζώντες κακοποίησης, οι άνθρωποι με μη-λευκό χρώμα δέρματος, τα οροθετικά άτομα στον ιό του HIV και κάθε περιθωριοποιημένη κοινότητα αξίζει να έχει ορατότητα και να γιορτάζεται και να έχει ορατότητα και να γιορτάζεται μ’ αυτόν τον τρόπο. Στα άτομα, ειδικά στη νεολαία, που είναι εκεί έξω και συνεχίζουν, μόνο ο ουρανός είναι το όριο.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jonathan Van Ness (@jvn) στις

Εξώφυλλο στο Cosmopolitan του Ηνωμένου Βασιλείου ο Jonathan