Στιγμιότυπο 2015-06-25, 5.29.04 μ.μ.Το Project Unicorn είναι μία ιντερνετική καμπάνια που ξεκινήσε την άνοιξη του 2014, από την ομάδα της Thessaloniki Rainbow Youth. Στόχος της είναι να παρουσιαστούν τα φλέγοντα θέματα της LGBTQI κοινότητας μέσω καλλιτεχνικών δράσεων (video, φωτογραφία, σχέδιο κ.α.).

Στο πρώτο μέρος της καμπάνιας –Project Unicorn: Uncensored παρουσιάστηκαν τρια διαφορετικά βίντεο με κύριο θέμα την απενοχοποιήση της γλώσσας.

Η ομάδα επιστρέφει με το δεύτερο μέρος που φέρει τον υπότιτλο Project Unicorn: Exposed. Το μέρος αυτό αφορά στην απομυθοποίηση των στερεοτύπων που αφορούν τα LGBTQI άτομα. Όπως αναφέρει και η ίδια η ομάδα:

“Στα πλαίσια του Project Unicorn: Exposed, φτιάξαμε ένα comic 8 σελίδων που σχεδίασαν μέλη της ομάδας μας. Βασισμένες-οι στον όρο ‘απομυθοποίηση’, δημιουργήσαμε 6 διαφορετικές περιπτώσεις στερεοτύπων συνδυάζοντάς τες με πινελιές από την αρχαία ελληνική μυθολογία…”

Σήμερα σας παραθέτουμε την αρχή (1η σελίδα) του ιδιαίτερου αυτού κόμικ. Μείνετε συντονισμένοι για τη συνέχεια!!!

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!