Το ίντερνετ χλευάζει «χριστιανικά γυμναστήρια» αποκλειστικά για άνδρες

29/07/2026
από
Αρκετοί άνδρες χριστιανοί ινφλουένσερ έχουν γίνει αντικείμενο χλευασμού στο ίντερνετ, επειδή άνοιξαν νέα γυμναστήρια αποκλειστικά για άνδρες, με σκοπό (υποτίθεται) να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της απιστίας.

Η είδηση για ένα από αυτά τα γυμναστήρια, το οποίο άνοιξε στην Οκλαχόμα, κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αφού τα σχέδια για αυτό δημοσιεύτηκαν σε ένα άρθρο γνώμης του Baptist News Global την προηγούμενη εβδομάδα.

«Η χριστιανική ανδρική κοινότητα πιστεύει ότι οι άνδρες πρέπει να βρίσκονται σε άριστη σωματική και πνευματική κατάσταση. Έτσι, ένας τρόπος που προτείνουν για να το επιτύχουν αυτό είναι μέσω γυμναστηρίων “χωρίς λαγνεία“», αναφέρει το άρθρο.

Ο Τζεφ Χάμπρεχτ, ιδρυτής του Proverbs 27:17 Fitness στην Οκλαχόμα Σίτι, δήλωσε: «Με λίγα λόγια, ένας από τους κύριους χώρους όπου δημιουργούνται εξωσυζυγικές σχέσεις, δηλαδή η απιστία, είναι το γυμναστήριο».

Το όνομα του γυμναστηρίου παραπέμπει στο εδάφιο της Βίβλου που λέει: «Όπως το σίδερο ακονίζει το σίδερο, έτσι και ο ένας άνθρωπος ακονίζει τον άλλον».

Η ιστοσελίδα του Proverbs 27:17 Fitness αναφέρει ότι το γυμναστήριο απευθύνεται «σε άνδρες που έχουν κουραστεί από τη χλιαρή πίστη, […] άνδρες που γνωρίζουν ότι προορίζονται για κάτι περισσότερο, […] και άνδρες έτοιμους να προπονηθούν σκληρά, να προσευχηθούν ακόμα πιο έντονα και να βαδίσουν με θάρρος».

Ένα δεύτερο χριστιανικό γυμναστήριο αποκλειστικά για άνδρες, το Youth Group for Men and Remnant Men, πρόκειται να ανοίξει στο Ντένβερ αργότερα φέτος. Ο ιδρυτής του, ο Μιτς Πάρσονς, είχε μια παρόμοια εμπειρία με τον Χάμπρεχτ.

«Παράτησα τέσσερα γυμναστήρια πριν φτιάξω το δικό μου», λέει στην ιστοσελίδα του γυμναστηρίου. «Συνειδητοποίησα ότι το πρόβλημα δεν ήταν το γυμναστήριο. Ήταν το γεγονός ότι κανείς δεν είχε φτιάξει αυτό που πραγματικά χρειαζόμουν ή αυτό που ήθελα».

Συνεχίζει περιγράφοντας το γυμναστήριο ως «ένα μέρος όπου ένας άνδρας μπορεί να γυμνάσει το σώμα του χωρίς να του επιβάλλουν τη γύμνια», και «ένα μέρος όπου δεν χρειάζεται να επιλέξει ανάμεσα στο να τιμά τον Κύριο, να τιμά τη σύζυγό του, να προστατεύει τα μάτια του και να υποτάσσεται στις πολιτισμικές νόρμες».

Όπως ήταν φυσικό, από τη στιγμή που η συγκεκριμένη είδηση κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κόσμος άρχισε να τη χλευάζει.

«Ελπίζω το Grindr να καταλήξει να είναι χορηγός», έγραψε ένα άτομο, ενώ ένα άλλο πρόσθεσε: «τόσο γκέι».

Ένα άλλο άτομο σχολίασε: «Μου φαίνεται τόσο αστείο το πως οι χριαστιανοί μπορεί να είναι τόσο ομοφοβικοί και παράλληλα να επιμένουν ότι οι ημίγυμνοι ιδρωμένοι άνδρες πρέπει να βρίσκονται μόνο με άλλους άνδρες».

Φυσικά, άλλα άτομο σχολίασαν το πόσο «αξιολύπητο» είναι το γεγονός ότι οι άνδρες παρουσιάζονται ως «ζώα χωρίς αυτοέλεγχο».

Με πληροφορίες από PinkNews.




Δες και αυτό!