Ενώ το Netflix ετοιμάζει τη δεύτερη σεζόν του Heartstopper, η επιτυχημένη ΛΟΑΤΚΙ+ σειρά είναι πλέον υποψήφια για σπουδαία βραβεία.

Την Τετάρτη, 22 Μαρτίου, η συγγραφέας του Heartstopper, Alice Oseman, ήταν υποψήφια στην κατηγορία Σεναριογράφος: Δράμα για τα Βραβεία Τηλεόρασης 2023 από τη Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεοπτικών Τεχνών (BAFTA).

Η Oseman και το Heartstopper θα διαγωνιστούν σε αυτήν την κατηγορία με άλλα, όπως το This Is Going to Hurt (Adam Kay), το Somewhere Boy (Pete Jackson) και το The Responder (Tony Schumacher).

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη See-Saw Films (@see_saw_films)

Αυτή η κίνηση από το BAFTA ακολουθεί άλλες σημαντικές υποψηφιότητες που έλαβε το Heartstopper από την αρχική του κυκλοφορία το 2022. Η σιερά έχει προταθεί σε πολλές διοργανώσεις βραβείων όπως τα Παιδικά και Οικογενειακά Βραβεία Emmy, τα Dorian Awards, τα MTV Movie & TV Awards, τα Satellite Awards και τα βραβεία GLAAD Media.

Με πρωταγωνιστή τον Joe Locke ως Charlie και τον Kit Connor ως Nick, το Heartstopper έχει απόλυτη απήχηση στο ΛΟΑΤΚΙ+ κοινό σε όλο τον κόσμο για την απίστευτα θετική και συγκινητική απεικόνιση μιας ιστορίας αγάπης ενηλικίωσης στην τηλεόραση. Η Oseman, ο οποίος έγραψε τα πρωτότυπα graphic novels, είναι επίσης η συγγραφέας αυτής της τηλεοπτικής μεταφοράς από το Netflix.

Τα τηλεοπτικά βραβεία BAFTA 2023 θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 14 Μαΐου.