Το γυναικείο NBA υποστηρίζει τα αναπαραγωγικά δικαιώματα

17/04/2024
από
Σε μια εποχή που οι ΗΠΑ συνεχίζουν να ανατρέπουν τα αναπαραγωγικά δικαιώματα σε διάφορες πολιτείες, το γυναικείο NBA (WNBA) υποστηρίζει τη σωματική αυτονομία και συνεργάζεται με εταιρία αντισύλληψης.

Στις 9 Απριλίου, το WNBA ανακοίνωσε την πολυετή συνεργασία του με τη μάρκα Opill, η οποία παράγει το πρώτο ημερήσιο αντισυλληπτικό χάπι που διατίθεται χωρίς ιατρική συνταγή στις ΗΠΑ.

«Η Opill αλλάζει το παιχνίδι στον τομέα της αναπαραγωγικής υγείας, όπως ακριβώς και ο ρόλος του WNBA που αλλάζει το παιχνίδι στον αθλητισμό και την ποπ κουλτούρα», δήλωσε η Leila Bahbah, επικεφαλής της μάρκας στις ΗΠΑ, μέσω δελτίου τύπου. «Βασιζόμενοι στην κοινή μας δέσμευση για την προώθηση της ισότιμης πρόσβασης και την αύξηση της εκπαίδευσης σε θέματα υγείας, ο στόχος αυτής της συνεργασίας είναι να δοθεί προτεραιότητα στον διάλογο και στους πόρους για την υποστήριξη της αναπαραγωγικής υγείας των γυναικών».

Οι fans του μπάσκετ θα δουν τη συνεργασία να δημιουργεί «σημεία επαφής» σε όλες τις ΗΠΑ για την προώθηση της πρόσβασης και της εκπαίδευσης σχετικά με την αναπαραγωγική υγεία, σύμφωνα με το POPSUGAR. Αυτό ξεκίνησε στο WNBA Draft της 16ης Απριλίου – όπου 36 νέες παίκτριες επιλέχθηκαν στο πρωτάθλημα – στο οποίο η Opill είναι συνεργαζόμενος χορηγός.

Το πρακτορείο ανέφερε επίσης ότι η Opill και το WNBA θα ξεκινήσουν περιοδεία σε πανεπιστημιουπόλεις κολεγίων για την περαιτέρω παροχή εκπαιδευτικών προγραμμάτων σχετικά με την αντισύλληψη.

Καθώς οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να απογοητεύουν όσα άτομα έχουν μήτρα μετά την υπόθεση Roe v. Wade, οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τα αναπαραγωγικά δικαιώματα διαχέονται στη λαϊκή κουλτούρα, συμπεριλαμβανομένου του αθλητισμού και της ψυχαγωγίας.

Τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους, η Olivia Rodrigo διέθεσε επείγουσα αντισύλληψη για τους fans της στην περιοδεία της στο Μιζούρι, όπου οι αμβλώσεις απαγορεύονται πλήρως με πολύ περιορισμένες εξαιρέσεις.

Η τραγουδίστρια κάλεσε την οργάνωση Right by You να μοιράσει δωρεάν στους θαυμαστές της στην παγκόσμια περιοδεία της GUTS επείγοντα αντισυλληπτικά, προφυλακτικά και πληροφορίες για τις αμβλώσεις.

Ωστόσο, η ομάδα της φέρεται να σταμάτησε τη διανομή επείγουσας αντισύλληψης στην περιοδεία της λίγες ημέρες αργότερα. Σύμφωνα με πηγές που μίλησαν στο Variety, η «ομάδα» της Rodrigo ανησυχούσε για την προβολή της κίνησης αυτής από τα μέσα ενημέρωσης.

Ομάδες για την αναπαραγωγική υγεία απογοητεύτηκαν από την ξαφνική αλλαγή στάσης, υποστηρίζοντας ότι η διανομή αντισυλληπτικών είναι «απολύτως νόμιμη και στις 50 πολιτείες».
Δες και αυτό!