Το Grindr είναι η πιο δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών για άτομα ηλικίας 54+

205
Σύμφωνα με μια νέα μελέτη της βρετανικής Ofcom, η πιο δημοφιλής εφαρμογή γνωριμιών μεταξύ ατόμων ηλικίας 54 ετών και άνω, είναι το Grindr.

Η ρυθμιστική αρχή επικοινωνιών του Ηνωμένου Βασιλείου δημοσίευσε την Τρίτη (28 Νοεμβρίου) νέα έρευνα σχετικά με τη διαδικτυακή ζωή του έθνους – από τη χρήση του AI και των υπηρεσιών ανταλλαγής μηνυμάτων μέχρι τις αγαπημένες ειδησεογραφικές ιστοσελίδες.

Μέσω της μελέτης, η οποία βασίζεται σε μια σειρά μέσων παρακολούθησης και δημοσκοπήσεων, ο εποπτικός φορέας διαπίστωσε ότι πάνω από το 10% των ενηλίκων του Ηνωμένου Βασιλείου χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών όπως το Tinder, το Hinge, το Bumble, το Grindr, το Match.com, το Plenty of Fish και το OkCupid.

Συνολικά, το Tinder είναι η εφαρμογή με τη μεγαλύτερη εμβέλεια μεταξύ των ενηλίκων στο Ηνωμένο Βασίλειο με 2,5 εκατομμύρια χρήστες (5%), ακολουθούμενη από την Bumble Inc, στην οποία ανήκουν τα Bumble και Badoo, με 1,7 εκατομμύρια (4%).

Αλλά παρά το γεγονός ότι έχει μακράν τη μεγαλύτερη εμβέλεια, ο χρόνος που περνούν τα άτομα στο Tinder είναι σχετικά χαμηλός. Τον Μάιο του 2023, οι επισκέπτες πέρασαν λίγο περισσότερο από μία ώρα στο Tinder.

Συγκριτικά, το Grindr έχει τον μεγαλύτερο χρόνο παραμονής ανά επισκέπτη. Τον Μάιο του 2023, ο μέσος χρήστης ήταν ενεργός στην εφαρμογή για πάνω από επτά ώρες.

Όσον αφορά τις ηλικιακές ομάδες, το Grindr αποδείχθηκε η πιο δημοφιλής εφαρμογή για ενήλικες ηλικίας 54 ετών και άνω, φτάνοντας τα 136.000 άτομα.

Επίσης, η μελέτη διαπίστωσε ότι η δημοτικότητα του Grindr αυξάνεται συνεχώς, καταγράφοντας μια αύξηση 134.000 επισκεπτών μόνο το 2023, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των χρηστών του Ηνωμένου Βασιλείου να φτάνει τους 924.000 περίπου.

Η μελέτη της Ofcom εξετάζει επίσης την έκθεση των χρηστών του σε διαδικτυακή παρενόχληση και κακοποίηση. Διαπίστωσε ότι, το 67% των γυναικών υπόκεινται σε διαδικτυακή παρενόχληση, όπως και το 73% των ατόμων που ανήκουν σε μειονοτική εθνοτική ομάδα, αλλά και το 77% των ομοφυλόφιλων και το 85% των bi ατόμων.