Το Φεμινιστικό Δίκτυο της Νέας Αριστεράς υπερασπίζεται το (τρανσφοβικό) Μωβ

11/07/2025
από
Με το έντονα τρανσφοβικό Μωβ τάχθηκε το Φεμινιστικό Δίκτυο της Νέας Αριστεράς, λέγοντας ότι «καταδικάζει την απρόκλητη επίθεση ενάντια στο Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων» και κάνοντας λόγο για «πολυφωνία».  

Στο σχετικό δελτίο τύπου, η Γραμματεία του Φεμινιστικού Δικτύου της Νέας Αριστεράς δήλωσε ότι δεν μπορεί να δεχθεί «τους τραμπουκισμούς, τις βρισιές τις απειλές και τις κλωτσιές απέναντι σε πρόσωπα και μάλιστα με αναμφισβήτητη προσφορά στην Αριστερά, στο Φεμινισμό και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με αφορμή συγκεκριμένες απόψεις τους», αγνοώντας ότι η τρανσφοβία δεν είναι «άποψη», καθώς και τις επιθέσεις σε βάρος των τρανς ατόμων που αναπαράγει με κάθε τρόπο τους τελευταίους μήνες το Μωβ.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Γραμματείας του Φεμινιστικού Δικτύου της Νέας Αριστεράς:

Το Φεμινιστικό Δίκτυο Νέα Αριστερά, καταδικάζει με κάθε τρόπο την απρόκλητη επίθεση ενάντια στο Σωματείο Γυναικείων Δικαιωμάτων το Μώβ, που ως φεμινιστική συλλογικότητα είχε τραπεζάκι στο αντιρατσιστικό φεστιβάλ της Αθήνας. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τους τραμπουκισμούς, τις βρισιές τις απειλές και τις κλωτσιές απέναντι σε πρόσωπα και μάλιστα με αναμφισβήτητη προσφορά στην Αριστερά, στο Φεμινισμό και στα Ανθρώπινα Δικαιώματα, με αφορμή συγκεκριμένες απόψεις τους. Ως φεμινίστριες και μέλη της Νέας Αριστεράς υποστηρίζουμε την πολυφωνία στα πλαίσια των κοινωνικών κινημάτων και ιδιαίτερα του φεμινισμού και αρνούμαστε να αποδεχτούμε την όποια θεωρητικοποίηση της βίας στο όνομα της «πολλαπλής ευαλωτότητας», κάτι που θα συντελέσει στην ανοχή και αποδοχή της βίας κατά οποιασδήποτε ομάδας με την οποία υπάρχει διαφωνία.

Οι φεμινιστικές ιδέες έχουν ανάγκη το οξυγόνο του δημοκρατικού διαλόγου και την πολυφωνία για να καρποφορήσουν και η παρουσίαση της διαφορετικής άποψης ως φασιστικής καταδεικνύει υπέρτατο αυταρχισμό και οπισθοδρόμηση.

Το φεμινιστικό κίνημα, συμπορεύεται με το ΛΟΑΤΚΙ κίνημα και δίνει μαζί του κοινούς αγώνες.

Ως Φεμινιστικό Δίκτυο Νέα Αριστερά παλεύουμε μαζί με τις φεμινιστικές συλλογικότητες για τα δικαιώματα των γυναικών, που αποτελούν το μισό του πληθυσμού, αλλά και όλων των ανθρώπων, ειδικά των καταπιεσμένων και ευάλωτων ομάδων, ανεξάρτητα από το πλήθος των μελών τους και είμαστε αντίθετες σε κάθε μορφή βίας, την οποία έχουμε βιώσει ως φύλο σε κάθε έκφανσή της. Οι τρανς γυναίκες αναγνωρίζονται ως γυναίκες και οι τρανς άντρες αναγνωρίζονται ως άντρες με βάση το ν.4491/2017 περί νομικής αναγνώριση της ταυτότητας φύλου, στη σύνταξη και ψήφιση του οποίου, μέλη μας έπαιξαν καθοριστικό ρόλο. Πιστεύουμε ότι η συζήτηση περί υποτιθέμενου κινδύνου, να αμφισβητηθεί τώρα το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού λειτουργεί αποπροσανοτολιστικά.

Ο κοινός μας στόχος είναι ο καπιταλισμός και η πατριαρχία σε κάθε μορφή της. Αντιμαχόμαστε την δεξιά και την ακροδεξιά με κάθε μέσον και τρόπο.

Συνεχίζουμε τους αγώνες μας, όσο δύσκολοι και αν είναι.

Η Γραμματεία του Φεμινιστικού Δικτύου Νέα Αριστερά




Δες και αυτό!