Το Χάρβαρντ καλωσορίζει drag queen ως επισκέπτρια καθηγήτρια και οι ακροδεξιοί εξοργίζονται

03/10/2025
από
Η απόφαση του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ να προσλάβει μια drag queen με το όνομα LaWhore Vagistan έχει εξοργίσει τους ακροδεξιούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Το Ivy League πανεπιστήμιο ανακοίνωσε ότι προσέλαβε την drag performer, η οποία είναι γνωστή και με το όνομα Kareem Khubchandani (με αρσενικές αντωνυμίες) για να δώσει διαλέξεις στο πλαίσιο του προγράμματος Σπουδών Φύλου και Σεξουαλικότητας.

Ο καλλιτέχνης και ερευνητής έχει πτυχίο στην κοινωνιολογία και την ανθρωπολογία, καθώς και μεταπτυχιακό και διδακτορικό δίπλωμα στις performance studies από το Πανεπιστήμιο Northwestern. Η έρευνά του επικεντρώνεται στη διασταύρωση μεταξύ της κουήρ νυχτερινής ζωής, της παγκόσμιας πολιτικής, της εθνογραφίας, της διασποράς της Νότιας Ασίας και του drag.

Τουλάχιστον επτά ακαδημαϊκά περιοδικά, μεταξύ των οποίων το Journal of Asian American Studies και το Scholar and Feminist Online, έχουν δημοσιεύσει το έργο του «Khubchandani».

Η περσόνα LaWhore Vagistan, έχει λάβει ευρεία αναγνώριση ως «η αγαπημένη ακαδημαϊκή θεία της Νότιας Ασίας» που φέρνει τη «νυχτερινή διασκέδαση στην τάξη».

Στο πλαίσιο της επίσκεψης ερευνητών για το φύλο και τη σεξουαλικότητα, θα μεταφέρει την πολυετή εμπειρία του στην ερμηνεία και την έρευνα του drag στο πρόγραμμα του Χάρβαρντ, σε δύο μαθήματα, «Queer Ethnography» και «RuPaulitics: Drag, Race, and Desire», κατά τη διάρκεια του εαρινού και του φθινοπωρινού εξαμήνου.

Μόλις άκουσαν την είδηση ότι το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ σχεδίαζε να πάρει μια drag καλλιτέχνιδα για να δώσει διαλέξεις για το drag, οι γνωστοί άγνωστοι ομοτρανσφοβικοί ακροδεξιοί βγήκαν από την αφάνεια για να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους.

Εκατοντάδες χρήστες στο X άρχισαν αμέσως να κάνουν αναρτήσεις προσβάλλοντας την drag queen, καθώς και τους υπεύθυνους του Χάρβαρντ, λέγοντας επίσης ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έχει αξία.

Σε αντίθεση με τις πεποιθήσεις τους, το εκπαιδευτικό υπόβαθρο του Khubchandani είναι κάθε άλλο παρά άχρηστο. Είναι συγγραφέας δύο βιβλίων, «Decolonise Drag» και «Ishtyle: Accenting Gay Indian Nightlife».

Το επόμενο βιβλίο του, «Lessons in Drag: A Queer Manual for Academics, Artists, and Aunties», θα κυκλοφορήσει τον Οκτώβριο του 2025. Το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ αναφέρει ότι οι διαλέξεις του θα επικεντρωθούν στο έργο του για το βιβλίο.

Οι Ρεπουμπλικάνοι, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, επιτίθενται συνεχώς στο Χάρβαρντ για τις πρακτικές διδασκαλίας που θεωρούν «προοδευτικές».

Τον Απρίλιο, ο Τραμπ έκοψε δισεκατομμύρια δολάρια από την ομοσπονδιακή χρηματοδότηση του πανεπιστημίου, αφού αυτό αρνήθηκε να καταργήσει τις πολιτικές για τη διαφορετικότητα, την ισότητα και τη συμπερίληψη (DEI). Ωστόσο, λίγο αργότερα το πανεπιστήμιο αφαίρεσε τα γραφεία για τις DEI πολιτικές και επίσης κατήργησε την εξειδικευμένη στήριξη των ΛΟΑΤΚΙ+ φοιτητών.




Δες και αυτό!