Το αφιέρωμα του Verner deGray στη Γαλλική Πολυνησία

17/10/2015

O Γάλλος φωτογράφος Verner deGray έζησε τη χαοτική ζωή ενός φωτογράφου μόδας στη Γαλλία, ώσπου μια μέρα βαρέθηκε. Εγκατέλειψε τη “ζωή των αριθμών” κι όπως ο Paul Gauguin, βρήκε την ειρήνη και παρηγοριά στη Γαλλική Πολυνησία.

Αλλά το εικαστικό έργο του DeGray συχνά δεν αποτυπώνει τον τυπικό τουρισμό της περιοχής.

Όπως εξηγεί ο ίδιος, «το έργο θέλει να αναδείξει τον άνθρωπο, ως εκ τούτου, την αντίθεση από το χαοτικό σκηνικό. Πολλοί άνθρωποι με ρωτούν γιατί δεν παίρνω μια εικόνα των μοντέλων μου στις όμορφες παραλίες. Για μένα είναι σαν να βάζουμε μαζί μία Lamborghini και μια Ferrari..”

 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!
Δες και αυτό!