Το 1ο Αυτοοργανωμένο Pride Βόλου από την ομάδα ΑΚΦΟ QUinA

30/05/2023
από
Την Τετάρτη 24 Μάϊου πραγματοποιήθηκε το 1ο Αυτοοργανωμένο Pride Βόλου, από την ομάδα ΑΚΦΟ QUinA (Αναρχική Κουίρ Φεμινιστική Ομάδα Queers in Action).

Η νεοσύστατη Κουιρφεμινιστική ομάδα διοργάνωσε το 1ο Αυτοοργανωμένο Pride στον Βόλο «ως άλλη μια μέρα αγώνα κατά της καταπίεσής μας και όχι ως γιορτή, μια άλλη μέρα που θα θυμόμαστε όσα άτομα δεν κατάφεραν να επιβιώσουν επειδή δολοφονήθηκαν από την πατριαρχική κοινωνία», όπως ανέφεραν σε σχετική ανακοίνωση στον λογαριασμό τους στο Facebook.

Πέρα από την πορεία Pride, την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκαν και πολιτικές συζητήσεις αλλά και ένα Drag Show στην περιοχή.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων, η ομάδα ΑΚΦΟ QUinA δημοσίευσε κείμενο ευχαριστώντας τα άτομα που συμμετείχαν στο πρώτο Pride της περιοχής, μαζί με φωτογραφίες από την πορεία.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο:

«Με αυτές τις φωτογραφίες και τη συγκίνηση, ένταση, ανησυχία και χαρά που νιώθαμε καθόλη την ημέρα της Τετάρτης, ολοκληρώθηκε το 1ο Αυτοοργανωμένο PRIDE Βόλου, την Τετάρτη 24 Μαϊου 2023.
Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλα τα πλάσματα που παρευρέθηκαν στην πορεία και στο drag. Αυτή η ημέρα αποτέλεσε μεγάλο βήμα για την κοινωνία της πόλης και ελπίζουμε, μια ανάσα ελευθερίας για όλα μας που πρέπει να παλεύουμε για τα αυτονόητα. Η ορατότητα που διεκδικούμε δεν περιορίζεται σε “μέρες -μνείες”, αλλά επιζητά την πλήρη έκταση που της αρμόζει, και τις 365 μέρες του χρόνου, κάθε χρόνου. Θέλουμε να είμαστε ελεύθερα και όχι γενναία. Θέλουμε να εκφραζόμαστε όπως νιώθουμε και παράλληλα, να εκφράζουμε αυτά που νιώθουμε. Η έμφυλη ταυτότητα και η σεξουαλικότητα είναι μείζονα μέρη της ύπαρξής μας και δε θα σταματήσουμε μέχρι και ο τελευταίος καταπιεστής να σωπάσει δια παντός.
Η (ΕΤΕΡΟ)ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΑΓΙΔΑ, ΟΙ ΔΙΑΣΤΡΟΦΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝΕ ΠΑΤΡΙΔΑ
Η ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΔΕ ΘΑ’ΡΘΕΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ, GAY, TRANS, ΛΕΣΒΙΕΣ, ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ
ΚΑΝΕΝΑ ΦΟΒΙΣΜΕΝΟ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ, ΤΣΑΚΙΖΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ»
Οι φωτογραφίες που δημοσίευσε η ομάδα ΑΚΦΟ QUinA: 
Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, πινακίδα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, ποδήλατο, σκούτερ, οδός και πλήθος
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα και πλήθος
Μπορεί να είναι εικόνα 3 άτομα, όρθια άτομα και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 4 άτομα και όρθια άτομα
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα, μπάνερ, πλήθος, οδός και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα 6 άτομα, οδός, δρόμος και κείμενο
Μπορεί να είναι εικόνα κείμενο
Και η φωτογραφία με το πρόγραμμα:
Μπορεί να είναι εικόνα 5 άτομα και κείμενο που λέει "ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥ PRIDE ΣΤΟ Boлo 1° ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΟΜΕΝΟ PRIDE Boлoy 24 MAH ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΘΟΛΟΣ 17:00 18:00 22:00 ΠΟΡΕΙΑ PRIDE ΘΟΛΟΣ DRAG SHOW ΚΑΛΕΙΟΟΣΚΟΠΙΟ εξουσιαστικές, φασιστικές, τοξικοφοβικές,σεξιστικές, τρασνφοβ ικές κουιρφοβικέςκα οποιεσδήποτε άλλες παραβ και εξουσιαστικές δεν γίνονται ανεκτές."Δες και αυτό!