Τα βρετανικά μουσεία έλαβαν οδηγίες για τη συμπερίληψη των τρανς επισκεπτών

14/09/2023
από
National Maritime Museum
Τα μουσεία του Ηνωμένου Βασιλείου έχουν λάβει μια νέα εγκύκλιο 44 σελίδων σχετικά με το πως να προσφέρουν μια συμπεριληπτική εμπειρία στα τρανς παιδιά.

Τα μουσεία θα πρέπει να είναι χώροι που τα τρανς παιδιά θέλουν να πηγαίνουν με ευχαρίστηση” αναφέρουν οι νέες οδηγίες για το Trans Inclusive Culture.

Το φυλλάδιο, το οποίο εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιο του Leicester, έχει σχεδιαστεί για να ενθαρρύνει τα μουσεία να βοηθήσουν τα παιδιά να εξερευνήσουν την ταυτότητα φύλου τους και να διεγείρουν τη θετική εξερεύνηση του φύλου τους.

Το Ερευνητικό Κέντρο Μουσείων του πανεπιστημίου, ενθαρρύνει τα ιδρύματα τέχνης να χρησιμοποιούν “αφίσες, αυτοκόλλητα, σημαίες και κονκάρδες” για να βοηθήσουν τα παιδιά να “εξερευνήσουν την αυτοέκφραση χωρίς φόβο“.

Επιπλέον, οι οδηγίες συνιστούν στα ιδρύματα να αφήνουν ελεύθερα τα άτομα να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες που ευθυγραμμίζονται με την ταυτότητα φύλου τους και το προσωπικό να μιλάει στα τρανς άτομα με προσοχή.

Μία ακόμα σύσταση, λέει ό,τι δεν πρέπει να ζητείται η αποκάλυψη της ταυτότητας του ατόμου, αλλά η επιβεβαίωση αυτής, εφόσον το άτομο επιλέξει να το πει στους υπαλλήλους.

Εάν ένα παιδί επιλέξει να το κάνει, είναι σημαντικό η απάντησή σας να είναι επιβεβαιωτική και να θυμάστε ότι είναι απόφαση του παιδιού αν θα επιλέξει να μοιραστεί αυτές τις πληροφορίες με άλλους“, αναφέρουν οι οδηγίες.

“Εάν δεν είστε σίγουροι για τις σωστές αντωνυμίες κάποιου, η χρήση ουδέτερων αντωνυμιών είναι μια προσέγγιση που περιλαμβάνει όλα τα άτομα.”

Οι πολιτιστικές οργανώσεις μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στο να κάνουν τα τρανς παιδιά, τους νέους και τους φροντιστές τους να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι, ασφαλείς και αποδεκτοί“.

Οι οδηγίες προσφέρουν επίσης συμβουλές για άλλες καταστάσεις που αφορούν τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, όπως το πώς να χειριστείτε έναν συνάδελφο που κάνει διακρίσεις, αλλά προτείνει και την παροχή προϊόντων περιόδου και στις ανδρικές τουαλέτες.

Οι οδηγίες, αν και εγκρίνονται από αρκετούς μεγάλους οργανισμούς, μεταξύ άλλων από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων του Ηνωμένου Βασιλείου, την Ομοσπονδία Μουσείων της Σκωτίας και τις Ενώσεις Μουσείων και γενικότερα έχουν ορισμένους μεγάλους υποστηρικτές, υπήρξαν κριτικές και βιαστικά συμπεράσματα.

Η διευθύντρια της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Sex Matters, Helen Joyce, δήλωσε στην Telegraph ότι οι οδηγίες είναι ένα “έργο φανατισμού“.

“Αντιμετωπίζουν την πεποίθηση ότι υπάρχουν δύο φύλα σαν να είναι εντελώς πέρα από κάθε όριο. Η συμπερίληψη με τον τρόπο που τη χρησιμοποιούν οι ακτιβιστές σημαίνει πάντα αποκλεισμό. Αποκλεισμό των απόψεων που δεν συμμορφώνονται με μια συγκεκριμένη ιδεολογία”, αναφέρει η ίδια.

Η συγγραφέας Joan Smith δήλωσε ότι “δημιουργούνται προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν. Χρησιμοποιείται γλώσσα που μπορεί να περιγραφεί μόνο ως κινδυνολογία“, δήλωσε στην Telegraph.

Είπε επίσης ότι οι οδηγίες “δαιμονοποιούν όσους από εμάς γνωρίζουν ότι τα ανθρώπινα όντα δεν μπορούν να αλλάξουν φύλο, και λυπάμαι για το προσωπικό σε κάθε χώρο που τις υιοθετεί”.

Ωστόσο, ελπίζουμε οι αντιδράσεις αυτές να αποτελούν μειοψηφία και να μην περιορίσουν το σημαντικό αυτό έργο.




Δες και αυτό!