Νέα ανησυχητικά στοιχεία δείχνουν ότι τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά στις ΗΠΑ έχουν διπλάσιες πιθανότητες να εγκαταλείψουν το λύκειο σε σύγκριση με τα στρέιτ παιδιά.
Περισσότερα από ένα στους δέκα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα στις ΗΠΑ αναμένεται να εγκαταλείψουν το σχολείο σε κάποιο σημείο, σύμφωνα με ερευνητές του Theirworld, ενός παγκόσμιου φιλανθρωπικού οργανισμού για τα παιδιά.
Ο αριθμός αυτός είναι περισσότερο από διπλάσιος του εθνικού μέσου όρου, σύμφωνα με τους ερευνητές.
Η μελέτη ανέλυσε τα στοιχεία για την εκπαίδευση 38 μελών του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ), μιας διεθνούς ομάδας που εργάζεται για την προώθηση πολιτικών που βελτιώνουν την οικονομική και κοινωνική ευημερία των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.
Η ομάδα εφάρμοσε μοντέλα δεδομένων σε στατιστικά στοιχεία του ΟΟΣΑ και επίσημα κυβερνητικά στατιστικά στοιχεία και για τα 38 κράτη μέλη του ΟΟΣΑ, προκειμένου να εκτιμήσει τα ποσοστά εγκατάλειψης του σχολείου μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών.
Οι προβλέψεις δείχνουν ποσοστό εγκατάλειψης μεταξύ 8,3% και 14% για τους ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές γυμνασίου στις ΗΠΑ, με μέσο όρο 11,6%. Ο αριθμός αυτός συγκρίνεται με το 5,7% για το σύνολο των μαθητών που εγκατέλειψαν το σχολείο.
«Ιστορικά, ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί το ποσοστό εγκατάλειψης των σπουδών μεταξύ των ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητών, οπότε αυτά τα στοιχεία είναι πιθανό να προκαλέσουν σοκ σε πολύ κόσμο», δήλωσε ο Τζάστιν φαν Φλιτ, PhD, επικεφαλής ερευνητής της μελέτης και πρόεδρος της Theirworld.
«Το γεγονός ότι τόσοι πολλοί ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές ενδέχεται να μην ολοκληρώσουν το εκπαιδευτικό σύστημα είναι εξαιρετικά ανησυχητικό».
Η πρόβλεψη υποδηλώνει ότι περισσότεροι από 650.000 κουήρ παιδιά ηλικίας 12-17 ετών στις ΗΠΑ κινδυνεύουν να μην ολοκληρώσουν το γυμνάσιο.
Τρεις χώρες — η Πολωνία, ο Καναδάς και η Νότια Κορέα — είχαν χαμηλότερα ποσοστά εγκατάλειψης για τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά από τις ΗΠΑ.
Το Μεξικό είχε το υψηλότερο, με συνολικό ποσοστό εγκατάλειψης 40% και μέσο ποσοστό εγκατάλειψης 80% για τους ΛΟΑΤΚΙ+ μαθητές.
Περισσότερα από τα μισά (52%) ΛΟΑΤΚΙ+ νέα άτομα στις ΗΠΑ δηλώνουν ότι έχουν αντιμετωπίσει εχθρότητα στο εκπαιδευτικό περιβάλλον, με το 13% να δηλώνει ότι έχει υποστεί εκφοβισμό από καθηγητές ή διοικητικό προσωπικό του σχολείου. Περισσότερα από το ένα τρίτο (38%) δεν θεωρούν τα σχολεία των ΗΠΑ ασφαλή περιβάλλοντα για τα ΛΟΑΤΚΙ+ παιδιά. Το 29% ανέφερε ότι η προσωπική του εμπειρία στο σχολείο ήταν αρνητική.
«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι τα νεαρά άτομα που προσδιορίζονται ως ΛΟΑΤΚΙ+ θεωρούν τα σχολεία ως χώρους διακρίσεων αντί για χώρους ανοχής, κατανόησης και ασφάλειας», δήλωσε ο πρόεδρος της Theirworld, βαν Φλιτ.
«Όταν αποτυγχάνουμε να φροντίσουμε όλα τα νέα άτομα, αντιμετωπίζουμε όχι μόνο ένα ηθικό δίλημμα, αλλά και σοβαρές οικονομικές συνέπειες».