Με ένα νέο σποτ, στο πλαίσιο του προγράμματος «Χάου Του» που απευθύνεται στις νεανικές ηλικίες 17-24 ετών, ο ΣΥΡΙΖΑ, επανέρχεται στο θέμα της αναγνώρισης του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών.

Με σύνθημα «δικαιοσύνη παντού», το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, ζητά τη νομική κατοχύρωση του γάμου για όλα τα πρόσωπα.

Στο βίντεο, το οποίο έχει αναρτήσει ο Αλέξης Τσίπρας στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ένας νεαρός άντρας ετοιμάζει τα ρούχα που θα φορέσει στον γάμο των γκέι φίλων του. Όμως, όπως λέει, «ξέχασα, ότι οι γκέι φίλοι σου δεν επιτρέπεται να παντρευτούν» και καταλήγει «άδικο δεν είναι;».

Να θυμίσουμε ότι τον περασμένο Ιούνιο ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε στη Βουλή την πρόταση νόμου με τίτλο «Άρση διακρίσεων λόγω φύλου στο Οικογενειακό Δίκαιο, κατοχύρωση δικαιώματος γάμου για όλα τα πρόσωπα και αναγκαίες προσαρμογές της νομοθεσίας».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την πρόταση νόμου και την αιτιολογική έκθεση

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Δε θέλω να μιλάω για κομματικά όταν πρόκειται για Ανθρώπινα Δικαιώματα αλλά γέλασα με αυτό. Η υποκρισία στον ΣΥΡΙΖΑ περισσεύει. Ήταν Κυβέρνηση για 4+ χρόνια και το μόνο που έφεραν επί του θέματος ήταν το κουτσουρεμένο Σύμφωνο Συμβίωσης που απλώς ίσχυε για όλους. Αν είχαν φέρει τον Πολιτικό Γάμο Ομόφυλων Ζευγαριών θα είχε περάσει με την στήριξη μεγάλου κομματιού της Αντιπολίτευσης, αλλά όχι, ήθελαν να έχουν κάτι να υπόσχονται στη ΛΟΑΤ+ Κοινότητα σε επόμενες Εκλογές, όπως κάποιοι είχαμε πει και τότε. Η μόνη Πολιτική Παράταξη που στηρίζει από την πρώτη ημέρα το αίτημα για ΓΑΙΦ είμαστε εμείς οι Πράσινοι και ένα κομμάτι της Ριζοσπαστικής Αριστεράς, της εξωκοινοβουλευτικής δηλαδή. Η Ιστορία δεν ξαναγράφεται!

Comments are closed.