Συμμορία ανδρών χτύπησε και βίασε γυναίκα σε προσφυγικό καταυλισμό επειδή είναι λεσβία

0
70

Βρέθηκε να κλαίει από πόνο στο πάτωμα του προσφυγικού καταυλισμού (Kakuma) στην Κένυα. Το σώμα της ήταν γεμάτο μώλωπες ενώ το φόρεμά της μέσα στα αίματα.

Στις 24 Απριλίου, η 22χρονη Sophia περπατούσε στα μικρά δρομάκια του καταυλισμού, όταν 8 άνδρες την πλησίασαν απειλητικά. Αφού την περικύκλωσαν, άρχισαν τις προσβλητικές ερωτήσεις. “Γιατί είσαι λεσβία”, την ρώτησε ένας απ΄αυτούς.

Αφού την χτύπησαν στο πρόσωπο και το σώμα, την βίασαν. Στη συνέχεια την έσυραν και την παράτησαν στον χώρο, όπου διέμενε.

Η είδηση έγινε γνωστή χάρη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τους ΛΟΑΤ+ ακτιβιστές να καταγγέλλουν πως αντίστοιχα περιστατικά έχουν συμβεί και στο παρελθόν στον συγκεκριμένο καταυλισμό, που φιλοξενεί και ΛΟΑΤ+ πρόσφυγες.

Oι βιασμοί, οι ξυλοδαρμοί και οι απειλές είναι μια καθημερινότητα για τα ΛΟΑΤ+ άτομα – τα περισσότερα είναι από την Ουγκάντα – που έφυγαν από χώρα τους για να αποφύγουν τον θάνατο. Κάποια μάλιστα φτάνουν μέχρι και στην αυτοκτονία.

Η Kakymα μια μικρή πόλη στη βορειοδυτική Κένυα, όπου φιλοξενείται ένας από τους μεγαλύτερους και πιο πολυσύχναστους καταυλισμούς προσφύγων στη χώρα.

Ενώ οι άνθρωποι αναζητούν ασφάλεια συσσωρεύονται σε καταφύγια και καλύβες από από άχυρο.

“Για τα ΛΟΑΤ+ άτομα υπάρχει ένα μπουντρούμι”, σχολιάζει στο Pinknews ένας πρόσφυγας που φιλοξενείται στον καταυλισμό.

Το στρατόπεδο διευθύνεται από την Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες των Ηνωμένων Εθνών και την κυβέρνηση της χώρας.

Λόγω των υψηλών ποσοστών βίας, πολλοί ΛΟΑΤ+ πρόσφυγες ζουν μαζί ως προστασία.

“Ρώτησαν τη Sophia αν είναι σωστό που είναι λεσβία“, σχολίασε ένα φιλικό πρόσωπο της γυναίκας, που φιλοξενείται στον καταυλισμό. “Προσπάθησε να τους ηρεμήσει, αλλά ξεκίνησαν να την χτυπούν. Μετά την βίασαν”.

Η Sophia μεταφέρθηκε σε μια κλινική στα νότια του καταυλισμού, για να λάβει ιατρική βοήθεια.